Niclas Erlin

Niclas Erlin

Reporter

Jobbar som frilansreporter och skriver främst för tidningarna Västra Nyland, Hangötidningen och Värme- och sanitetsteknikern. Utbildning, forskning, politik och arbetslivet är ämnen som jag gärna skriver om. Har studerat nordisk historia och hunnit arbeta som reporter på Meddelanden från Åbo Akademi och Västra Nyland. Har också fungerat som redaktör för Västnyländsk årsbok och skrivit några historiker. Den senaste handlar om Raseborgs slott och den utkom sommaren 2018.

Senast publicerade artiklar

30.6.2020

Ekenäs får nytt tvätteri

Lavendel som öppnar filial vid Gustav Wasas gata vill bredda serviceutbudet på orten.

Premium

28.6.2020

Liten bok väcker stora tankar

Berättelsen om Mustafa Saeed Al-Hashims uppväxt i Bagdad har väckt stort intresse i skolorna. Under våren har Anna Lena Bengelsdorff skickat låda efter låda med böcker till både svenska och finska gymnasier.

Premium

16.6.2020

Hieno kuvaus muotoutuvasta kaupungista

Tuore kuvahistoriateos Hangosta osoittaa, miten yhdyskunta kehittyi pienestä kylästä elämää sykkiväksi kaupungiksi, jossa on satama, teollisuutta ja rikasta kylpyläelämää.

16.6.2020

Fin inblick i stad som tar form

Den färska bildhistoriken över Hangö visar hur samhället växte fram från en liten by till en pulserande stad med hamn, industri och rikt badhusliv.

14.6.2020

Fin inblick i stad som tar form

Den färska bildhistoriken över Hangö visar hur samhället växte fram från en liten by till en pulserande stad med hamn, industri och rikt badhusliv.

Premium

28.5.2020

Gården mellan öst och väst fick fyllig historik: "Allting här på gården är behäftat med historia"

Rilax gårds förflutna visar hur både lokalsamhället och lantbruket utvecklats, men här återspeglas också hela rikets historia. Både vardagsliv och dramatik spelas upp i en färsk bok om gården.

Premium

30.4.2020

Bilskolorna styrde fort om

Nätet används för teoritimmarna och fordonen desinficeras kontinuerligt.

Premium

30.4.2020

Här fästs vikt vid säkerheten

Även ett litet föremål i bilen kan vara livsfarligt i en krock, om det ligger löst. Säkerhetsbältet kan behövas redan i låg hastighet. Säkerhetshuset i Karis bjuder på många tankeställare.

Premium

8.4.2020

Stationerna får lokalt chefskap

Dekanus Jaakko Kangasjärvi säger att den nya chefen måste få tid att sätta sig in i jobbet innan mer detaljerade strukturer kan slås fast.

Premium

17.3.2020

Värdig och fin tribut till Cohen

Helgens konserter på Karelia blev en fullträff. Den tillfälliga ensemblen bjöd tillsammans med trubaduren Paddy McQuaile på en sammansvetsad och stabil helhet.

Premium

31.1.2020

”Donner var en stor tillgång”

Seppo Lintuluoto och Ralf Friberg lyfter gärna fram Jörn Donners person även inom lokalpolitiken.

Premium

20.1.2020

Diskussion under Ekenäs filmfest lyfte fram vikten av neutralt filmstöd

Fondfinansieringen är viktig för den finlandssvenska filmproduktionen, men också public service har ett ansvar. Det framhölls under en diskussion i Ekenäs i helgen.

Premium

15.1.2020

Lokalarkiv söker ny arkivlokal

Arresten i Karis behöver nya utrymmen då Fokushuset rivs. Labyrintens källare är ett alternativ.

Premium

24.12.2019

Positiv trend i Raseborg

Just nu ser det ut som om stadens invånarantal, cirka 27 600, kommer att hållas rätt konstant då året närmar sig sitt slut.

Premium