Mira Strandberg

Mira Strandberg

Reporter

Senast publicerade artiklar

4.7.2020

Maria Lundström klär berättelser i scenkläder

Redan tidigt sökte sig Maria Lundström till teatervärlden utan att veta att det kunde vara ett jobb. – Det var så kul att jag inte förstod att det kunde vara ett yrke. Nu är hon ansvarig dramaturg för Svenska Teatern.

Premium

2.7.2020

Janina Knape gör konst av gamla böcker: "Jag tyckte synd om alla gamla fina böcker"

Gamla böcker får ett nytt liv i Janina Knapes Studio Bok. Just nu ställer hon ut sina verk på Luckan i Karis.

Premium

23.6.2020

Hanko mustavalkokuvina

Anastasia's studion vierailijat voivat kesäkuussa nauttia palasesta Hankoa mustavalkoisena. Valokuvaaja Tapio Kekkonen on asettanut studioon näytteille joitakin niemenkärjessä sijaitsevasta pikkukaupungista ottamistaan valokuvista. 


21.6.2020

Trådgårdsorkestern motar coronatristess

När coronaviruset satte stopp för socialt umgänge flyttade aktiva hobbymusikanter i Ingå sina spelstunder online. Men så fort vädret tillät flyttade orkestern ut i trädgården för att kunna spela live igen.

Premium

21.6.2020

Trots hjärtesorg tror Oscar Snellman på en ny relation: "Hon ska kunna bli mamma till mina barn"

Hösten 2019 drog Oscar Snellman till "Sveriges fulaste stad" för att spela handboll i Borlänge HK. Erfarenheten kom att förändra hans liv – och krossa hans hjärta.

Premium

15.6.2020

Företag växer trots coronaviruset – båthotellet i Joddböle dubblerar sin kapacitet

Coronavåren har varit svår för många småföretagare. Men i Ingå finns också företag som investerar och växer.

Premium

12.6.2020

I sommar är Sjundeås ungdomsarbetare ute och cyklar – ny verksamhetsform testas i kommunen

Ungdomsledare i Sjundeå rör sig i sommar på fältet med cykel. Verksamhetsformen som går under namnet Willarit är en del av Walkers-verksamheten och testas i sommar i två kommuner.

Premium

11.6.2020

Politiker vill renovera brandstationen trots öppna frågor

Ingå brandstation ska renoveras. Det beslutade tekniska nämnden i Ingå i tisdags, trots att räddningsverket och Ingå FBK har fått mer tid för att fortsätta diskutera alternativen.

Premium

11.6.2020

Stöd öppnar för isländskt på Bokkalaset igen

Ekenässällskapet, som är en av arrangörerna för litteraturfestivalen Bokkalaset, har fått bidrag för att bjuda in en isländsk författare till Bokkalaset i Ekenäs i november.

10.6.2020

Ingå är femte bäst i landet för företagare

Ingå ligger femma i sin klass i en riksomfattande undersökning där företagare själva bedömer hur företagarvänliga kommuner är. Samarbete och dialog är Ingås styrkor, anser den lokala företagarföreningen.

9.6.2020

Nya båtrampen nästan klar, parkeringen åtgärdas före midsommar

Den nya båtrampen som byggts väster om Ingå å är på så gott som klar. Byggplatsen i hamnen blir ändå kvar eftersom parkeringsområdet ska jämnas ut.

Premium

8.6.2020

Mera grus bäddar för bättre öringslek i Lempansån – nytt projekt i sommar

Trots att Lempansån har rensats är den inte tillräckligt lockande för öringar. Det planerar Västra Nylands vatten och miljö att åtgärda i sommar.

8.6.2020

Konstkommissionen fördelade en halv miljon - en bråkdel kom till Västnyland

Tre västnyländska konstutövare får drygt 10 000 euro av Nylands konstkommission. Totalt delade centret ut över en halv miljon euro.

8.6.2020

Jordbrukare behöver vatten ur Sjundeå å - får inte påverka fiskarna negativt

Bönder vill ta mera vatten än tidigare ur Sjundeå å för bevattning. NTM-centralen vill se en utredning över hur det kan påverka områdets Natura-värden och fiskbeståndet innan man ger grönt ljus.

7.6.2020

Duvteatern och Resonaarigroup får årets Antoniapris för pjäsen I det stora landskapet

Antonia-priset 2020 för konstnärligt mod och mångfald inom finlandssvensk teater går till föreställningen I det stora landskapet - en sagolik familjekrönika. Enligt prismotiveringarna inger pjäsen hopp utan att blunda för problem i vårt samhälle.