Johanna Lemström

Johanna Lemström

Reporter

Senast publicerade artiklar

15.1.2019

Uusi satamaoperaattori Koverhariin jo tänä vuonna

Hangon Satama Oy ja satamaoperaattori M. Rauanheimo Oy ovat solmineet aiesopimuksen pitkäaikaisen yhteistyön aloittamisesta Koverharin satamassa Lappohjassa.

15.1.2019

Gymnasister från Ekenäs i debattfinal

Ett tremannalag från Ekenäs gymnasium deltar i finalen av Svensk ungdoms debattävling i Helsingfors i morgon. Skolan var också i final i fjol och slutade då tvåa.

15.1.2019

Skrivaren med gåspenna inspirerade

Raseborgs stad har fått ett unikt konstverk gjort av Irina Pått. Verket har donerats av Rotaryklubbarna i Ekenäs och Karis och skruvades i går på plats i mötesrummet Ässjan i det nya stadshuset.

15.1.2019

Ny operatör till Koverhar redan i år

Aktiebolaget Hangö hamn och hamnoperatören M. Rauanheimo har slutit ett intensionsavtal om att inleda ett långvarigt samarbete i Koverhar hamn i Lappvik.

15.1.2019

Ny operatör till Koverhar redan i år

Aktiebolaget Hangö hamn och hamnoperatören M. Rauanheimo Ab har slutit ett intensionsavtal om att inleda ett långvarigt samarbete i Koverhar hamn i Lappvik.

14.1.2019

588 raseborgare vill ändra på skolskjutsar

Initiativet för att ändra på principerna för förskole- och skolskjutsar är nu avslutat. 588 myndiga raseborgare skrev under.

12.1.2019

Ny friluftsled ska förena Ormnäs och Jägarbacken

En friluftsled mellan Ormnäs och Jägarbacken har länge varit aktuell. Nu finns ett förslag till hur leden kunde gå genom parken nedanför bostadsområdet längs Skutvägen, Linneavägen och Rönnvägen.

11.1.2019

Ny rink beställd, riggas senast inför nästa vinter

Den här vintern har varit en utmaning för alla som gillar att åka skridskor utomhus. Än är det kallt och isplanerna förbereds för skridskoåkning och hockeyspel, än är det töväder och isen smälter.

10.1.2019

Prioriterar klimat före skola i morgon

I morgon fredag ordnas en demonstration för klimatet utanför Riksdagshuset i Helsingfors. Det är barn och ungdomar som valt att strejka från skolan som demonstrerar. Också flera västnylänningar ska delta.

9.1.2019

Aurorahemmet i Hangö stängde

Kampen för att fortsätta driva det privata serviceboendet Aurorahemmet i Hangö är över.

9.1.2019

Aurorakoti suljettiin

Kamppailu yksityisen Aurorakoti-palvelutalon toiminnan jatkamisesta on päättynyt Hangossa. Palvelutalotoiminnasta vastanneen säätiön hallitus joutuu lopettamaan kodin toiminnan jo pitkään vallinneiden taloudellisten ongelmien johdosta.

9.1.2019

Aurorahemmet stängde

Kampen för att fortsätta driva det privata serviceboendet Aurorahemmet i Hangö är över.

9.1.2019

Gymnasiet i Karis fick en tf rektor

Karis-Billnäs gymnasium har en tf rektor fram till årsskiftet. Esbjörn Hägerstedt sköter rektorskapet sedan den 7 januari.

8.1.2019

Nytt år, nya vanor?

2019 kickade i gång för en dryg vecka sedan och vid det här laget borde man kanske vara i gång med att förverkliga sina nyårslöften – om man avgav några.

8.1.2019

"Varje försök att ändra livsstil viktigt"

En trend i januari brukar vara att hålla en så kallad vit månad och avstå från alkohol. En annan trend är att avstå från kött, en del antar till och med en vegansk utmaning.