Johanna Lemström

Johanna Lemström

Reporter/Layout

Senast publicerade artiklar

22.9.2020

Raseborgs Energi får köpa gatubelysningen

Raseborgs stadsfullmäktige har godkänt att stadens gatubelysning överlåts till Raseborgs Energi. Avtalet kring försäljningen måste stadsstyrelsen däremot fila vidare på.

7.9.2020

Äldreservicen i Raseborg behöver två nya enhetschefer

Social- och hälsovårdsnämnden i Raseborg föreslår för stadsstyrelsen att två tjänster som enhetschefer inrättas från och med den 1 oktober.

7.9.2020

Raseborg måste ty sig till köpläkare

Raseborgs hälsocentral har sedan början av september ingen överläkare och ingen biträdande överläkare heller. Orsaken är att man inte lyckats rekrytera läkare.

4.9.2020

"Grundavtalet med Kårkulla bör preciseras"

Raseborgs stadsstyrelse föreslår för fullmäktige att grundavtalet med Kårkulla samkommun preciseras.

4.9.2020

HUS vill hyra sjukhusköket åt Raseborg

Raseborgs sjukhus nya verksamhetsprofil får följder på många håll. Bland annat påverkas sjukhusets kosthåll – som i dagsläget levererar cirka 300 portioner om dagen till stadens enheter.

3.9.2020

Nu sjunker servicenivån i Raseborg

Samarbetsförhandlingar samt minskade förmåner för stadens anställda och en lägre servicenivå för raseborgarna. Det är vad som krävs för att balansera stadens ekonomi.

3.9.2020

Pojo daghem stängt ännu i morgon

I tisdags meddelade Raseborgs stad om ett konstaterat fall av covid-19 på Pojo daghem. 30 barn och 8 i personalen försattes i karantän.

1.9.2020

Ett fall av covid-19 på Pojo daghem

Cirka 30 barn och åtta personer i personalen på Pojo daghem har satts i karantän på grund av ett bekräftat fall av coronavirus på daghemmet. Smittkällan är okänd.

1.9.2020

Raseborg samarbetsförhandlar – 40 årsverken i fara

Raseborgs stad inleder samarbetsförfarande och utredning om utlokalisering av verksamhet. Målet är att spara två miljoner.

1.9.2020

"Svetten lackar i korsningen"

– Jag är rädd varje gång jag ska svänga in från riksvägen till Huskvarnsvägen om det kommer bilar emot och jag har någon bakom mig, säger Snappertunabon Tanja Liljeqvist.

1.9.2020

Tung sommar på sjukhuset

Sommaren var tung på Raseborgs sjukhus. På grund av sjukhusets osäkra framtid sade flera i personalen upp sig i våras och anestesiläkarjouren drogs in i början av sommaren.

1.9.2020

Ethel, 89, miste både färdtjänst och hiss

89-åriga Ethel Storsjö i Karis har väldigt svårt att röra sig på grund av artros och kronisk ryggvärk. Trots det beviljade Raseborgs handikappservice henne inte färdtjänst i fjol – fast hon tidigare hade rätt till det. Nu måste staden behandla frågan på nytt.

31.8.2020

Hus i Snappertuna får bebos året runt

En privatperson vill ändra användningsändamålet för sitt fritidshus i Båsa by i Snappertuna till en bostad att bo i året runt.

31.8.2020

Nya jouren kommer ha endast en läkare

Nämnden för Västra Nylands sjukvårdsområde gick i torsdags igenom hur Raseborgs sjukhus profil kommer se ut från den 1 oktober då samjouren stänger.

29.8.2020

Mehiläinen får fler specialistläkare

Den privata läkarstationen Mehiläinen utökar sitt serviceutbud i Raseborg med flera specialistläkare.