Youngin sisarukset tarjosivat esikoululaisille konsertin – pian he antavat kaikkensa The Voice of Finlandissa ja Melodifestivalen -kisoissa

Sisaruksilla Lilian Young ja Lleucu Young on edessään kiireiset ajat. Lilian kilpailee The Voice of Finlandissa ja Lleucu matkustaa pian Göteborgiin osallistuakseen Ruotsin euroviisukarsintoihin ryhmän High15 kanssa. Bild: Sarah Grönstrand

Siskokset Lilian Young ja Lleucu Young Hangosta ovat molemmat ajankohtaisia eri laulukilpailuissa. Tiistaina he esiintyivät yhdessä Hangon esikoululaisille.

Lilian Youngin ja Lleucu Youngin elämä on parhaillaan tapahtumarikasta. Lleucu kilpailee helmikuun alussa High15 –ryhmän kanssa Ruotsin Euroviisukarsintojen eli Melodifestivalen i Sverige osakilpailussa. Isosisko Lilian puolestaan kilpailee The Voice of Finland -kisassa.

Tiistaina molemmat olivat kuitenkin Hangossa voidakseen laulaa kaupungin esikoululaisille. Kaikki esikoulut oli kutsuttu konserttiin.

Hanko on Lleucun mielestä antanut hyvät mahdollisuudet kehittyä laulajana.

– Meillä oli koulussa paljon mahdollisuuksia esiintyä. Minun innostukseni on lähtenyt sieltä. Lisäksi olen esiintynyt eri puolilla Hangossa, ja se on vahvistanut haluani jatkaa esiintymistä.

Lauloi lapsille. Hangon esikoululaiset saivat tiistaina kuunnella Lleucu Youngin laulua. Pian hän esiintyy Ruotsin Euroviisukarsinnoissa ryhmän High 15 kanssa. Bild: Sarah Grönstrand

Hektisiä viikkoja ennen Göteborgin kilpailuja

Lleuculla on edessään vajaat kaksi hektistä lauluharjoituksia täynnä olevaa viikkoa ennen ensimmäistä Melodifestivalen i Sverigen -osakilpailua.

– Soitan muille High 15 –ryhmän jäsenille joka ilta.

Hän matkustaa viikkoa ennen osakilpailua Göteborgiin.

Lleucu Young. Bild: Sarah Grönstrand

– Jännittäminen alkaa vasta, kun matkustamme Göteborgiin, joten se on pahimmillaan ensi viikolla.

Koko perhe matkustaa Göteborgiin kannustamaan Lleucua.

– Olen pitkään halunnut nähdä Melodifestivalenin livenä, mutta se on kallista. Nyt meillä on hyvä syy mennä koko perheen voimalla katsomaan kisaa, kertoo äiti Joanna Young.

Kutsuttiin yhtäkkiä näyttämölle

Joanna ilmoitti Lilianin The Voice of Finlandiin.

– Minusta myös Lilianin piti päästä esiin. Ajattelin, että jos ilmoitan hänet, ja hänet valitaan, hän saa itse vastata kyllä tai ei. Eikä hänen olisi tarvinnut pettyä, ellei häntä olisi valittu.

Lilian Young. Bild: Sarah Grönstrand

Kilpailun järjestäjät eivät kuitenkaan soittaneet Lilianille vaan Joannalle.

– Ajattelin silloin, että mitä minä nyt teen? Kävin joitakin hypoteettisia keskusteluja Lilianin kanssa siitä, mitä hän sanoisi, jos hän joskus saisi mahdollisuuden osallistua johonkin laulukilpailuun.

Lilianilla ei siis ollut aavistustakaan, että hän saisi mahdollisuuden kilpailla, kun perhe matkasi katsomaan The Voice of Finlandia. Koska hän on opiskellut intensiivisesti, hän ajatteli, että kyse oli vain siitä, että perhe tekisi jotain hauskaa yhdessä.

– Yllättäen minut sitten kutsuttiin näyttämölle.

Lilianilla oli laulurepertoaari, koska hän on opiskellut Lärkullassa vuoden ajan. Hän on myös esiintynyt yhdessä Lärkullassa opiskelleen luokkatoverinsa Lisa Gustavssonin kanssa eri tapahtumissa Raaseporissa.

Laulaa luokkatoverinsa kanssa. Lilian esiintyy usein Raaseporin alueella yhdessä ahvenanmaalaisen Lisa Gustavssonin kanssa. He ovat tutustuneet toisiinsa Lärkkullassa Karjaalla. Bild: Sarah Grönstrand

Lilian päätti laulaa Beyoncén Halon. Kilpailun kaikki tuomarit käänsivät tuolinsa ja halusivat Lilianin joukkueeseensa. Lilian valitsi Toni Wirtasen.

– Tuntui siltä kuin Toni ajattelisi minun parastani. Minusta tuntui kuultuani, mitä hän sanoi, että voin luottaa häneen, Lilian kertoo.

Toni Wirtanen sanoi ohjelmassa, että hän valmentajana helpottaisi kilpailun myötä tulevaa taakkaa ja stressiä ja huolehtisi siitä, että musiikki tuntuu hyvältä. Hän sanoi myös, että hän haluaa pitää taiteellisen tason korkeana.

Lilian Young opiskelee kemiaa Åbo Akademissa.

– Yliopisto-opinnot vievät paljon aikaa. Samalla on erittäin hyvä välillä pitää vähän taukoa ja tehdä vain tätä.

Musiikkia lapsille

Palatkaamme Hangon kaupungintalon juhlasaliin. Lleucu avasi esikoululaisten konsertin parilla Disney-kappaleella. Sen jälkeen Lilian esiintyi yhdessä Lisan kanssa.

Lauloivat yhdessä. Joanna Young, Leucu Young, Lilian Young ja Lisa Gustavsson lauloivat lopuksi yhdessä lasten kanssa sikermän esikoululaisten englanniksi oppimia lastenlauluja. Bild: Sarah Grönstrand

Kaikki laulut esitettiin englanniksi, koska lastenkonsertti päätti lasten kieliopintojen varhentamisprojektin, jonka aikana lukiolaiset ovat opettaneet esikoululaisille englantia. He ovat muun muassa opetelleet erilaisia lastenlauluja oppiakseen eri värit ja ruumiinosat englanniksi.

– Se on ollut hauska tapa esitellä englannin kieltä, sanoo Hangon lukion englannin kielen opettajana työskentelevä Joanna.

Konsertti päätettiin lasten projektin aikana oppimilla lauluilla. Lapset saivat konsertin aikana laulaa mukana aina niin halutessaan.

Syntynyt 2002.

Varttunut Hangossa.

Opiskelee Töölön erikoistumislukion musiikkilinjalla Helsingissä.

Laulaa tyttöryhmässä High15, jonka jäsenet tutustuivat toisiinsa Stage Academyn kursseilla Tukholmassa.

Ryhmä on julkaissut singlet "Adios", "When We Were Kids" ja joululaulun "Fa La La".

Lleucu ja High 15 osallistuvat 2. helmikuuta kappaleella "No Drama" Svenska Melodifestivalenin ensimmäiseen osakilpailuun.

Syntynyt 1998.

Varttunut Hangossa.

Opiskelee kemiaa Åbo Akademissa.

Osallistunut Tukholman Stage Academyn kursseihin ja suorittanut Karjaan Lärkkullanin pop & rock –linjan opinnot.

Kilpailee The Voice of Finland -kisassa.

Esiintyy usein Lisa Gustavssonin kanssa Raaseporin alueella.

Mer läsning