Ympäristölautakunta palautti asioita valmisteluun


Ympäristölautakunta palautti torstaisessa kokouksessaan kaksi asemakaavamuutosta valmisteluun. Lisäksi viranhaltijat poistivat yhden asian esityslistalta.

Ympäristölautakunta kokoontui viime torstaina ja hyväksyi useimmat asiat ehdotusten mukaan. Muutamassa asiassa päätös oli kuitenkin toisenlainen. Lautakunnan puheenjohtaja Björn Peltonen (RKP) kertoo, että kaksi asemakaavamuutosta palautettiin valmisteluun. Toinen koski asematorin sekä vanhan paloaseman ja sen lähiympäristön asemakaavaa. Valmisteluun palautettiin myös Bulevardin, Kulmakadun ja Oikokadun välisen alueen asemakaavamuutosesitys.

– Apteekin taakse suunnitellun kerrostaloalueen asemakaavan muutosehdotus palautettiin valmisteluun. Päätös edellytti kuitenkin äänestystä. Varubodeniin liittyvä asemakaavamuutosasia palautettiin valmisteluun, koska ylikulkusilta tullaan uusimaan. Lautakunta haluaa ensin tietää, miten ylikulkusilta aiotaan rakentaa ennen kuin se ottaa kantaa asemakaavamuutokseen. Lautakunta päätti yksimielisesti tämän asian palauttamisesta valmisteluun, kertoo Peltonen.

Hän sanoo myös, että viranhaltijat jo ennen kokouksen alkua olivat poistaneet esityslistalta Regatta Resorts Oy:n lupahakemuksen kahden uuden huvivenelaiturin rakentamisesta Itäsatamaan. Peltonen kertoo, että asia vedettiin esityslistalta siitä saatujen lisätietojen johdosta.

Mer läsning