Vinnaren för Hangös teckningstävling korades på självständighetsdagen

Första pris. Det vinnande bidraget i teckningstävlingen är gjord av Venla Boström. Bild: Hangö stad

I år har staden ordnat en teckningstävling för barn och unga. På självständighetsdagen fick tävlingens finalister pris och en vinnare utsågs.

Kustens kraft var temat för teckningstävlingen som ordnades av Hangö stads kulturnämnd. Målet med tävlingen var att väcka intresse för bildkonst och låta fantasin flöda.

Nämnden fick in 28 teckningar och av dem valde en jury ut fyra finlister. Juryn kände inte till de tävlandes namn, ålder eller kön när de valde finalister och avgjorde tävlingen.

Juryn bestod av Heikki Kukkonen som är konstgrafiker och Mira Haahti som är konstnär och medlem i kulturnämnden.

Venla Boström vann första pris. Juryn motiverar vinsten med att teckningen är tydlig och grafisk. Juryn berömmer också den vackra himlen och att det nästan finns ett gyllene snitt i teckningen.

Första pris. Det vinnande bidraget i teckningstävlingen är gjord av Venla Boström. Bild: Hangö stad

Andra pris gick till Freja Tamelander. Juryn tyckte att hennes tackning var vild och fri och att teckningen är modig men samtidigt ljuv.

Andra pris. Freja Tamelander har tecknat teckningen som fick andra pris. Bild: Hangö stad

Micelle Hyvärinen fick tredje pris. Juryn tyckte att teckningen hade en fin stämning och att den är arbetar och undersökt.

Tredje pris. Micelle Hyvärinen har gjort teckningen som fick tredje pris. Bild: Hangö stad

Hedersomnämnande gick till Nea Tapaninen vars teckning juryn tyckte var rolig och hade tydliga kontraster. Juryn tyckte också att hon hade uppmärksammat ljus och skugga.

Finalist. Nea Tapaninens teckning fick hedersomnämnande. Bild: Hangö stad

Mer läsning