Vihreätä Aarniometsänkentän uudelle palvelutalolle

Hangon kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Plus Hoivakiinteistöjen varaaman tontin vuokraehdot. Kaupunginhallitus oli jo hyväksynyt varauksen ja nyt myös valtuusto on hyväksynyt mahdollisen tulevan vuokran.

Valtuusto päätti tiistaisessa kokouksessaan vahvistaa tontin vuosivuokraksi 9 700 euroa. Asia synnytti kuitenkin keskustelua valtuustosalissa ja muun muassa Birgitta Gran (VL) sanoi Raili Penin (VL) kannattamana vastustavansa sitä, että kaupunki sallii yrityksen varata tontin.

– Olen johdonmukaisesti vastustanut varausta ja ehdotan, ettei sitä hyväksytä. Minua häiritsee valtavasti, ettei viranhaltijoiden ja luottamushenkilöiden välillä käydä vuoropuhelua. Täältä puuttuu avoin dialogi, sanoi Grahn.

– Hallitus on päättänyt varauksesta. Valtuuston on nyt otettava kantaa vuokraehtoihin, sanoi valtuuston puheenjohtaja Jouko Kavander (SDP).

Monet valtuutetut osallistuivat ehdotusta seuranneeseen keskusteluun muun muassa alueen kaavoituksesta. Valtuuston äänestäessä äänet jakaantuivat 20–7 vuokraehtojen hyväksymisen puolesta.

Plus Hoivakiinteistöt haluaa rakentaa ikäihmisten palvelutalon tontille. Tämä estää veneiden säilyttämisen alueella jatkossa ja kaupunki selvittää nyt vaihtoehtoisia säilytyspaikkoja niille.

Veneiden säilytystä varten on olemassa kolme pääasiallista vaihtoehtoa. Ensimmäinen on asvaltoitu pysäköintialue Tiilitehtaantien varrella Hangonkylän satamassa. Toinen vaihtoehto on säilytyspaikan rakentaminen nykyiselle frisbeegolfradalle Hangonkylän sataman läheisyydessä kulkevan ulkoilureitin viereen. Kolmas vaihtoehto on, ettei kaupunki tarjoa talvisäilytyspaikkaa veneille vaan antaa yksityisten toimijoiden vastata kysyntään.