Vastaus Eero Lehtiselle

Hangon lehden pääkirjoitus pyrki avaamaan kuutosten MM-kisoja yleisönäkökulmasta ja toteamaan, miten purjehduksesta voitaisiin tehdä yleisöystävällisempää tulevaisuudessa.

Kuutosten liiton kotisivulta ei selviä vielä tätä tekstiä kirjoitettaessakaan eli kolme viikkoa MM-kisojen päättymisen jälkeen, miten maailmanmestaruuskilpailuissa kävi. Sama pätee kisojen MM-sivustoon ja viimeisin päivitys liiton virallisella Facebook-sivulla on tehty MM-kisojen alkamispäivänä.

MM-kisoilla oli myös oma sovellus. Sitä on päivitetty viimeksi viikko ennen MM-kisojen alkua.

Lehtinen kirjoittaa myös, että "Kolmesta päivästä, joina kilpailtiin, luokkaliiton tiedotus lähetti yhteenvedot laajaan jakeluun, ja median yhteyshenkilöt olivat toimittajien tavoitettavissa koko tapahtuman ajan."

Tässä tapauksessa saattaa olla kyse jostakin virheestä liiton taholla. Hangonlehti on ollut yhteydessä liittoon, kisajärjestäjiin ja median yhteyshenkilöihin useaan eri otteeseen ennen MM-kisoja, niiden aikana ja niiden jälkeen. Kuitenkin ainoastaan yksi lehdistötiedote on saavuttanut Hangon lehden, joka on erikseen pyytänyt, että sille tiedotettaisiin kaikesta kilpailuihin liittyvästä.

Kyseinen lehdistötiedote oli Lehtisen itse laatima, ja siinä oli kiitettävä määrä tietoja kilpailuista. Lehtinen myöntää kuitenkin, että tiedotteen lähettäminen kesti tarpeettoman pitkään, mutta kiistää, että se olisi tapahtunut kymmenen tuntia palkintojenjaon jälkeen. Itse kukin voi vetää asiasta omat johtopäätöksensä: palkintojenjako tapahtui noin kello 12 ja Hangon lehti sai lehdistötiedotteen kello 21.38.

Hangon lehti on edelleen sitä mieltä, että kuutosten MM-kisojen järjestelyt sujuivat erinomaisesti osanottajien kannalta. Hangon lehti pysyy myös kannassaan, että viestintä yleisölle oli jopa siinä määrin vähäistä, ettei MM-kisoja voinut seurata ellei ollut paikalla Itäsatamassa tai merellä.

Se, etteivät järjestäjät odota suurta yleisöä, kuten Lehtinen antaa ymmärtää, ei anna oikeutusta olla luomatta yleisölle edellytyksiä seurata kisoja.

Mer läsning