Uusia tuulia

Tämän vuoden Hangon regatta oli onnistunut hiljaista sunnuntaiaamupäivää lukuun ottamatta. Yli 200 joukkuetta oli ilmoittautunut kilpailuihin ja tuskin Hangon purjehdusseura ehtii hengähtämään, kun seuraava show, kuutosten MM tulee kaupunkiin.

Hankolaisille suuri keskustelun aihe regatan aikaan oli Kuningattarenvuoren tulevaisuus. Hieman ennen regattaa ilmoitti Jan-Erik Chydeniuksen yritys Chyde Invest ostaneensa kaksi tonttia Kuningattarenvuorelta ja rakentavansa alueelle kahdeksan kerrostaloa, joissa on yhteensä 70 asuntoa. Jo puolentoista vuoden kuluttua voivat ensimmäiset talot olla valmiina.

Kaupungin ja hankolaisten silmissä on investointi tervetullut. Kuningattarenvuori ansaitsee olla muutakin kuin infrastruktuurin omaava sorakenttä, ja varsinkin kun Harry 'Hjallis' Harkimon suunnitelmat valuivat hiekkaan, on alue odottanut rakentamisen aloittamista. Regatta Resortsilla, joka otti Harkimon suunnitelmat, on suunnitelmia rakentaa alueelle, mutta se suunnitelma on tällä hetkellä jäissä, varsinkin kun hotellin rakentaminen Tehtaanniemelle on viivästynyt.

On tärkeää muistaa, että koko Kuningattarenvuorta ei nykytilanteessa rakenneta. Chydeniuksen ostamat tontit ovat lähinnä Graniittilinnaa, mikä tarkoittaa sitä, että suurin osa alueesta tulee edelleen olemaan sorakenttänä.

Investointi asettaa kuitenkin paineita sekä poliitikoille, virkamiehille että yrityksille. Kaupunki tuskin haluaa, että Harkimon projektin historia toistuu ja siksi se toivoo, että projekti etenee mahdollisimman sujuvasti.

Rakennuslupa onkin sitten eri juttu ja talven jälkeen, kun poliitikot painoivat peukalot alas Tehtaanniemen hotellin rakentamiselle useita kertoja, suhtautuvat monet skeptisesti poliitikkojen haluun kehittää Hankoa.

Tehtaanniemen ollessa kyseessä täytyy huomauttaa, että tausta ja rakentaminen on ollut pitkä, jatkuva ja monimutkainen kaikille osapuolille. Ainoa oikea ratkaisu on aloittaa alueen kaavoitus uudelleen.

Ja vaikka kaikki Kuningattarenvuoren suhteen menisikin hyvin, siintää horisontissa huolia aiheuttavia pilviä. Positiiviset päätökset voidaan aina viedä oikeuteen, mikä määrätyissa asioissa Hangossa on pikemminkin tapa kuin poikkeus.

Lähivuosina tullaan näkemään hankolaisten, ja poliitikkojen halu kehittää kaupunkia. Hanko-Hyvinkää -rata sähköistetään ja viimeistään silloin poliitikkojen täytyy olla yksimielisiä siitä, miltä kaupunki näyttää tulevaisuudessa.

Harald Grönstrand Redigerare

Mer läsning