Uusi kuituoptiikka saapui Hankoon – lisää kaupungin kilpailukykyä

Rahtaa. Kaapeli saapui ruotsalaisen kaapelinlaskualus Pleijelin kuljettamana. Bild: Harald Grönstrand

Osa vedenalaisesta valokuitukaapelista, jonka yritys Eastern Light asentaa Tukholman ja Kotkan välille saapui Hankoon maanantaina. Kaapeli vedetään myös Hangossa maihin vapaasataman alueella.

Ruotsalainen kaapelinlaskualus Pleijel saapui maanantai-iltapäivästä Hankoon. Aluksella oli lastinaan osa kaapelista, jonka Eastern Light asentaa Kotkan ja Tukholman välille.

– Kaapeli tulee lisäämään Hangon kilpailukykyä. Yrityksen shore crew tulee kahden viikon kuluttua aloittamaan poraustyöt rannalla kaapelin laskemiseksi 10 metrin syvyyteen, sanoo Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell.

Hän kertoo, että suuri osa alueesta, jonka läpi kaapeli vedetään, sijaitsee Natura-alueella. Koska kaapeli kuitenkin lasketaan merenpohjan alle, siitä ei aiheudu ympäristöhaittoja.

Toivottavat investoinnin tervetulleeksi. Kaupunginjohtaja Denis Strandell, Patrik Gustafsson C-Fiberistä ja vapaasataman toimitusjohtaja Johan Sandin olivat paikalla kaapelin saapuessa Hankoon. Bild: Harald Grönstrand

– Kaapeli itsessään ei tuo lisää työpaikkoja Hankoon, mutta se on osa mahdollisuuksia avaavaa infrastruktuuria, Strandell toteaa.

Hän viittaa Koverhariin suunniteltuun datakeskukseen. Merikaapeli C-Lion on jo vedetty alueelle, ja kapasiteetti lisääntyy entisestään Eastern Lightin ansiosta.

– Toivomme lisäksi, että myös Arctic Connect –kaapeli vedetään tänne, sanoo Patrik Gustafsson C-Fiberistä.

Denis Strandell komppaa.

– Toivomme, että tämä lisää kiinnostusta Hankoa kohtaan.

Mer läsning