Uusi henkilöstö ja hienosäädetty konsepti – Casino panostaa raikkaaseen uuteen alkuun

Innokkaita. Yrittäjä Timo Ojanaho ja Casinon uusi keittiömestari Joakim Jormanainen odottavat innolla uutta kautta. Bild: Harald Grönstrand

Yrittäjä Timo Ojanaho toivoo viimevuotisen kauden jälkeen Casinolle raikasta uutta alkua. Viime kausi ei sujunut täysin suunnitelmien mukaan, mutta nyt suunnataan uuteen kauteen lippu korkealla.

– Viime kausi oli haasteellinen, enkä ollut siihen täysin tyytyväinen. Pallo karkasi, mutta saimmehan ainakin rakennuksen korjattua ja kuntoon, sanoo Timo Ojanaho.

Hän siirtyi Casinosta vastaavaksi yrittäjäksi ennen viime kautta. Hän sanoo suoraan, ettei kaikki mennyt aivan suunnitelmien mukaan ja että tämä kausi aloitetaan lähes nollasta. Koko henkilökunta on uusi, myös keittiömestari Joakim Jormanainen ja ruuasta tulee yksi Casinon valttikorteista.

– Emme tee uudestaan samoja virheitä, ja olen antanut kokille vapaat kädet keittiössä. Tai no, hän ei saa tehdä pitsaa ja hampurilaisia. Niitä on Hangossa riittävästi tarjolla muualla, toteaa Ojanaho.

Joakim Jormanainen kertoo, että ruokalista noudattelee perinteisen ranskalaisen keittiön anteja. Tarjolla tulee olemaan lihaa ja kalaa eri muodoissa, mutta myös kasvisvaihtoehtojen tarjontaan tullaan panostamaan.

– Ruuan pitää olla tuoretta ja raikasta ja jokaiselle pitää löytyä jotakin, sanoo Jormanainen.

Panostaa yhteistyöhön

Ruuan lisäksi kesällä panostetaan myös moniin tapahtumiin. Useita tapahtumia, kuten häitä on jo varauslistalla, mutta kesällä tullaan järjestämään myös erilaisia konsertteja.

– Järjestämme niitä yhteistyössä muiden järjestäjien kanssa. Teemme yhteistyötä myös monien muiden hankolaisyritysten kanssa, jotta voimme tarjota erilaisia ratkaisuja kaikille, Ojanaho kertoo.

Hän mainitsee kuitenkin yhden Casinon erityishaasteista. Tilat näyttävät lähes tyhjiltä, vaikka paikalla on 200 henkeä. Lisäksi ruuan saaminen ajoissa kaikille asiakkaille on ollut haasteellista.

– Tasapainotamme nyt ruokavirtaa siten, että alkuruoka ja jälkiruoka ovat tarjolla buffépöydästä ja pääateria tulee pöytään.

Ojanahon suunnitelmissa on myös ilmaiskonserttien järjestäminen piha-alueella kesällä. Ajatus on, että ulkona on tarjoilualue, jossa asiakkaat voivat oleskella konsertteja kuunnellessaan.

Miten rantaan suunnittelemanne laiturihanke etenee?

– Projekti kelluu tällä hetkellä. Vaikea sanoa, miten se etenee juuri nyt, sanoo Ojanaho.

Lisää hankolaishenkilöstöä

Casinon perushenkilöstö rakentuu kymmenen hengen varaan. Ojanaho arvelee, että ravintola huippukauden aikana työllistää 25–30 henkeä.

– Mutta haluaisimme mielellään lisää hankolaistyövoimaa. Etenkin salihenkilökunnan tulisi olla hankolaisia, Ojanaho toivoo.

Casinon kausi alkaa 1. toukokuuta.