Uusi henkilö vastaa Regatan operatiivisesta toiminnasta

Uusi rooli. Lars Sonck siirtyy sivuun business managerin tehtävästä ja Regatta SPA Hotel palkkaa uuden henkilön operatiiviseen johtoon. Bild: Jesper Sundström

Regatta SPA Hotel on palkannut uuden operatiivisen johtajan. Yritys ei halua vielä ilmoittaa, kenestä on kyse, mutta ainakin se on selvää, että hotellin nykyisen business managerin rooli muuttuu ja hän siirtyy sivuun operatiivisesta toiminnasta.

Lars Sonck siirtyy sivuun Regatta SPA Hotellin business managerin tehtävästä ja Regatta SPA saa uuden henkilön johtamaan operatiivista toimintaa. Sonck toteaa, että ajankohta on hyvä uudelle henkilölle työn aloittamiseen Hangossa. Hän ei voi kuitenkaan vielä kertoa, kenestä on kyse.

– Sopivan seuraajan etsimisprosessi on ollut pitkä. Olemme erittäin tyytyväisiä uutta operatiivista johtajaa koskevasta valinnastamme. Minä olen jatkossa konsultoivassa roolissa, mutta tulen pääasiassa panostamaan ulkomailla hankkeeseen, joka oli minulla mielessä jo aloittaessani täällä. Yksi merkittävä syy siirtymiseeni uusiin haasteisiin on, että hotellin laajennushanke on viivästynyt, sanoo Sonck.

Hän toteaa, että Hangossa on sujunut hyvin, että lähtö tuntuu haikealta. Sonck kertoo, että tehtävä on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen. Lisäksi hän on kiitollinen hallituksen puheenjohtaja Peder Plantingille saamastaan mahdollisuudesta olla mukana kehittämässä Regatta SPA Hotellia.

Odotettua pidempään

Sonck tuli hotelliin kolme vuotta sitten ajatuksenaan viipyä kuusi kuukautta Regatta SPA–hankkeen käynnistämiseksi. Hän viihtyi tehtävässä kuitenkin huomattavasti pidempään ja hotellin toiminta on kehittynyt merkittävästi noista päivistä. Sonck sanoo, että kokonaisuus toimii hyväksyttävällä tasolla, mutta korostaa samalla, ettei koskaan saa olla liian tyytyväinen. Hangolla ja Regatta SPA Hotellilla on hänestä vielä paljon tehtävää, jotta ne muodostavat yhden Pohjoismaiden suosituimmista matkailukohteista.

– Regatta SPA Hotellin kehittämisperusta on hyvä. Meillä on hotellin lisäksi hyvä ravintola ja kylpylämme on oikealla tiellä. Ajatus on aina ollut luoda kokonaisuus, joka käsittää hotellin ja ravintolan, Regatta Span, hotellin laajennusosan ja Kuningattarenvuoren tulevat hankkeet. Hotellin laajennus on tosin nyt viivästynyt.

Sonck uskoo, että kaikki eivät ehkä täysin ymmärrä, miten tärkeä hotellilaajennus on matkailulle ja Hangon kehitykselle.

– Puhumme kuitenkin yli 120 vuodepaikasta ja vähintään 36 huoneesta. Hotellin käyttöaste on jo nyt yli 60 prosenttia, mikä on hyvä luku. Käyttöaste kuitenkin vaihtelee paljon vuoden aikana. Meillä on tarve saada lisää kapasiteettia myös muulloin kuin kesällä. Toki on hyvä, että huoneita saadaan lisää kesävieraille, mutta meille on tärkeätä voida myös muina vuodenaikoina ottaa vastaan ryhmiä, järjestää yritystapahtumia ja tarjota huoneita alueella toimiville yrityksille.

Paljon on muuttunut verrattaessa kolmen vuoden takaiseen tilanteeseen, kun Sonck saapui hotelliin. Hän kertoo, että hotellissa oli rauhallisempaa kesäkauden ulkopuolella ja että hotelli jopa pidettiin suljettuna tiettyinä päivinä joulukuussa – näin ei ole enää.

– Yhä useammat löytävät Hankoon vuodet ympäriinsä ja tänä vuonna tulemme ensimmäistä kertaa tarjoamaan myös mahdollisuutta viettää joulua täällä kaikkine siihen kuuluvine lisukkeineen.

Kovaa työtä

Sonck vastaa kysymykseen, mistä hotellin kasvanut suosio johtuu, että taustalla on paljon kovaa työtä. Mitään ei ole saatu ilmaiseksi. Samanaikaisesti hän toteaa, että Hanko on kehittynyt ja että monet nykyisin valitsevat Hangon matkakohteekseen.

– Huomaa hyvin, että monet ovat nykyisin valmiita maksamaan enemmän elämyksistä. Se merkitsee kuitenkin myös, että vierailijoiden odotukset ovat korkealla. Me ja henkilöstömme teemme koko ajan lujasti töitä korkealuokkaisen palvelutasomme ylläpitämiseksi. Monet kiitokset kaikille siitä.

Sonck sanoo, että Hangossa paljon oleskelevat eivät ehkä koe, että kaupungin luonnossa ja meressä on jotain erityistä. Mutta ne ovat täysin ainutlaatuisia kauempaa tuleville matkailijoille.

– Lähtö kalastamaan tai veneretkelle saaristoon on monille aivan uskomaton elämys.

Mer läsning