Urheilukenttä muuttuu ratsastuskentäksi – keskiviikkona käynnistyy Seahorse Week

Yksi monista esteistä. Tässä on yksi Seahorse Weekin uusista Saksasta tulleista esteistä. Annika Koli, Mia Maukonen ja Pentti Nevalainen, kolme tapahtuman viidestätoista järjestäjästä. Bild: Sarah Grönstrand

Koulukadun urheilukenttä muuttuu parhaillaan ratsastuskentäksi. Keskiviikkona on vuoden Seahorse Weekin ensimmäinen kilpailupäivä.

Viiden päivän aikana tullaan tuomarin starttivihellys kuulemaan vähintään 1 000 kertaa. Hieman yli 1 000 starttaajaa on nimittäin ilmoittautunut tämän vuoden Seahorse Weekiin.

– Kaikki haluavat tulla Hankoon kilpailemaan. Useat jäävät koko viikoksi ja viettävät samalla lomaa Hangossa, sanoo Seahorse Week -yhdistyksen sihteeri ja kilpailujen järjestäjä Mia Maukonen.

Hän ja yhdistyksen puheenjohtaja Annika Koli ovat kaksi viidestätoista vastuuhenkilöstä, joita tarvitaan tapahtuman aikaansaamiseksi. Kilpailujen aikana työskentelee 120–130 henkilöä talkootöissä pitämässä huolen, että kaikki toimii.

Suora pääsy kansainvälisiin kilpailuihin

Keskiviikkona 24. heinäkuuta aloitetaan luokalla, missä hypätään 80 senttiä korkeiden esteiden yli, joita sitten nostetaan joka päivä sunnuntain päätökseen asti. Viimeisessä luokassa, Hanko Grand Prixissä, esteiden korkeus on 145 senttiä.

Kilpailut ovat yhteistyötä muun muassa Helsinki Horse Shown kanssa. Jotkut luokat ovat bonusluokkia, joista voittaja saa suoran pääsyn lokakuun Helsinki International Horse Show'hun.

Kunnostus järjestyksessä. Keskiviikkoaamuna puhalletaan alkuvihellys Seahorse Weekille. Mia Maukonen, Pentti Nevalainen ja Annika Koli varmistavat tapahtuman onnistumisen. Koiran nimi on Ulla. Bild: Sarah Grönstrand

– Voittaja saa jättää väliin Ypäjän semifinaalit, sitä himoitaan, sanoo Koli.

Jos haluaa nähdä hankolaisia kilpailijoita, on todennäköisyys suurin keskiviikkona, torstaina ja perjantaina. Lauantaina kilpailee yksi hankolainen junioricupissa. Hankolaisia kilpailijoita on seitsemän.

– Ratsastajista näkee, että Seahorse Weekillä mukana olo on suurta, vaikka se on lähellä. Kilpailu on niin erilaista sekä hevoselle että ratsastajalle, sanoo Maukonen.

Kokeneet järjestäjät

Ensi viikolla sorakenttä muutetaan hyppykilpailujen ratsastuskentäksi. Alustan on kestettävä usean päivän kilpailemisen, kun raskaat eläimet liikkuvat nopeasti ja tekevät joskus nopeita käännöksiä hiekassa.

Maanantaina ja tiistaina alue rakennetaan valmiiksi

Projekti on iso, mutta kokemusta löytyy. Seahorse Week järjestetään 20. kertaa ja monet kilpailujen yhteistyökumppaneista merkitsevät tapahtuman kalenteriin ilman muistutusta.

– Se on hyvä, sillä jos unohdamme soittaa ajoissa, asiat järjestyvät siitä huolimatta, sanoo Koli.

Mer läsning