Vad är ett reselån?

Ett reselån är ett praktiskt sätt att finansiera drömresan. Du kanske har råd till resan på längre sikt men gärna vill åka nu. Ett spännande specialerbjudande till dina drömmars resmål, kompdagar som går att omvandla till semesterdagar, en rejäl skatteåterbäring som nalkas lite längre fram eller så kanske vill du passa på att åka med hela familjen medan barnen är små. Det finns många skäl till att man vill förverkliga sina drömmar i förtid. Så länge du vet att du har råd att betala tillbaks lånet är ett reselån ett tryggt sätt att säkra drömresan.

Vad gäller för ett reselån?

Ett reselån skiljer sig inte så mycket åt från ett vanligt lån. Ofta har du pengarna på kontot redan inom 24 timmar efter ansökningstillfället. Tänk på att lånet ska betalas tillbaka inom 30-90 dagar. Gör gärna en lånekalkyl innan du söker lånet och glöm inte att räkna med räntan. Lånekalkylen bör ingå i den övriga resebudgeten.

Du måste ha fyllt 18 år för att kunna söka ett reselån, ha en fast inkomst och ett rent och snyggt skuldregister utan betalningsanmärkningar. Det finns en del kreditbolag som beviljar lån till personer med betalningsanmärkningar men oftast är räntan väldigt mycket högre.

Alternativ till reselån?

Det finns i huvudsak två sätt att finansiera en resa: med ett reselån eller med kredit. Ett reselån är som ett vanligt snabblån utan säkerhet. Banken bryr sig inte om vad du använder pengarna till så länge de betalas tillbaka i tid. En kredit är något som en del resebolag erbjuder sina kunder. Du får helt enkelt boka resan direkt och betala senare. Hos vissa bolag kan du delbetala resan räntefritt i upp till ett år. Behöver du förlänga återbetalningstiden brukar det gå bra men då blir det med påslagen ränta.

Kreditkonto är också något som går att få hos vissa kreditbolag. Kredit tas från kreditkontot och förs över till ditt vanliga bankkonto. Vad du gör med pengarna är helt upp till dig. Krediten betalas tillbaka enligt bankens uppställda villkor. Oftast handlar det om mycket korta återbetalningsperioder, precis som med ett reselån.

Var hittar jag bästa reselånet?

Slösa inte tid på att själv försöka surfa genom ett hav av krediter och reselån. Ta istället hjälp av en pålitlig jämförelsetjänst. Då kan du jämföra flera olika långivare samtidigt och hitta fram till det billigaste reselånet på rekordtid.

En bra och populär jämförelsetjänst är Lainaa-helposti. Här räcker med att du fyller i ett önskat lånebelopp och ålder. Sen tar det bokstavligt talat bara någon minut för tjänsten att leta upp de bästa alternativen utifrån dina behov och förutsättningar. Lainaa-helposti hjälper dig att hitta rätt reselån snabbt, smidigt och helt utan kostnad!

Var finns bästa resekrediten?

Känns det tryggare med kredit finns det ett hyfsat utbud av långivare som erbjuder den här typen av lån också. Det gäller dock att välja rätt kredit. Dolda avgifter och höga räntor kan snabbt förvandla krediten till en mardröm. Hos fair-laan.se hittar du inte bara marknadens mest konkurrenskraftiga reselån utan också ett seriöst urval av etablerade kreditgivare. Sök utifrån belopp och ålder. Specificera din sökning ännu mer genom att söka endast lån utan UC eller långivare som godtar betalningsanmärkningar. Det går snabbt, enkelt och allt sker online, helt utan kostnad. Ta första steget mot din drömresa idag!