Toiveissa uusia huoneita ensi kesäksi

Regatta Resorts toivoo hotellinlaajennuksen olevan valmiina seuraavan korkeasesongin alussa. Siksi nyt haetaan poikkeuslupaa. Lisähuoneista on huutava pula.

Sen jälkeen, kun Helsingin hallintotuomioistuin hyväksyi keväällä valituksen Tehtaanniemen asemakaavaa koskien, on tilanne ollut takaisin lähtökuopissaan.

Vanha ja uusi suunnitelma eroavat siinä, että uusi suunnitelma, jonka valtuusto hyväksyi 23.5.2017, mutta jonka tuomioistuin hylkäsi, oli tehty nimenomaan alueen kehitystä varten. Rakennusoikeutta vanhassa suunnitelmassa on toisin sanoen vähemmän kuin uudessa, mutta tämä ei haittaa Regatta Resortsia.

Poikkeuslupaa haetaan

Yhtiöllä on jo kauan ollut hotellin laajennussuunnitelmat valmiina ja sillä on sitä paitsi huutava tarve lisämajoituspaikoista. Regatta Resortsin hallituksen puheenjohtaja Peder Planting kertoo, että he aikovat hakea ympäristölautakunnalta poikkeuslupaa elokuun puolivälissä.

– Koska projektimme on laskettu uuden suunnitelman mukaan, haemme oikeutta ylittää rakennusoikeuden noin 400 neliön verran, eli noin 5-6% koko rakkennusoikeuksesta.

Plantingin mukaan tämä kapasiteetti tarvitaan. Tällä hetkellä yhtiön on pakko myydä "ei-oota".

Kapasiteetin puute on huonoa mainosta

– Huonointa mahdollista mainosta yhtiölle on sanoa, ettei meillä ikävä kyllä ole mitään myytävää. Viime vuonna sen sai vielä ehkä anteeksi uutuudenviehätyksen varjolla, mutta nyt tilanne on kestämätön.

Plantingin mukaan nykytilanteella on sekä lyhyt- että pitkäaikaisia vaikutuksia.

– Majoituskapasiteetin puutteen takia emme voi ottaa vastaan isoja ryhmiä, koska meidän tulee aina varata osa huoneistamme myös päivittäiseen toimintaan. Tämä vaikeuttaa konseptin rakentamista pitkällä tähtäimellä. Ainoa positiivinen asia tässä on, että ihmiset varaavat etukäteen seuraavan kesän majoituksensa.

Tehdä työtä ja asua

Uudessa hotellissa olisi 45 huonetta; pieniä sviittejä tai miniasuntoja, tai kuten Planting asian ilmaisee: "Working- and Living Rooms". Ajatus on yhdistää 45 neliön hotellihuoneessa mahdollisuus sekä asua että tehdä töitä, mikä avaa aivan uuden markkinaraon.

– Tämä on hotellialan viimeisin trendi, sanoo Planting, joka on tutkinut konseptia Ruotsissa ja Saksassa.

Toinen selvä trendi, joka myös on huomattu hotelli Regatassa, on lapsiperheiden majoituksen kasvu.

– Se asettaa palveluillemme aivan uusia vaatimuksia, hän sanoo ja selittää, että uudet hotellihuoneet vastaisivat tähän tarpeeseen.

– Tämän päivän ihmiset haluavat mielellään yhdistää mahdollisuuden tehdä töitä samalla kuin perhe seuraa mukana lomallaan. Tämän päivän nuoret eivät myöskään välttämättä halua viettää aikaa mökillä, vaan haluavat nähdä uusia paikkoja ja yhdistää eri vaihtoehtoja.

Lomailijoita ja yritysasiakkaita

Planting näkee konseptin palvelevan hotellin kahden pääasiakasryhmän intressejä. Yksi ryhmä ovat lomalaiset, kun taas toinen muodostuu ihmisistä, jotka asuvat pitkähköjä aikoja Hangossa töiden takia. Miniasunnoissa yhdistyvät mukava hotelliasuminen ja mahdollisuus täyttää osittain omia tarpeita.

- Esimerkiksi ne, jotka ovat työkomennuksella, nousevat ehkä todella aikaisin ylös ja haluavat keittää itselleen kupin kahvia ennen töihin lähtöä. Sama koskee lapsiperheitä. Lapset haluavat ehkä syödä jotakin pientä heti perille päästyään, eivätkä odottaa, kunnes vanhemmat ovat ajatelleet mennä ulos syömään, hän valaisee asiaa. Miniasunnot mahdollistavat tällä tavoin yhtä yötä pidemmänkin asumisen. Huoneiden varusteluun kuuluisi pieni keittiönurkkaus, kylpyhuone, korkeatasoinen vuodesohva ja pöytä, joka voi vuorotella ruokapöytänä ja työpöytänä. Kaikissa asunnoissa olisi myös oma terassi. Kellarissa olisi pesutupa, jossa vieraat voisivat itse hoitaa pyykkinsä.

Ulkoilma-allas

Planting tarjoaisi mielellään jonkin tyyppisen vesipuiston perheiden nuorimmille, mutta pitäytyy toistaiseksi suunnitelmissa, joiden mukaan kylpylän kylkeen rakennettaisiin ulkoilma-allas. Se sijaitsisi terassin alla ja olisi talviaikaan lämmin ja kesäaikaan kylmä.

– Sen ei tarvitsisi olla kovin iso, ehkä 10x10 metriä, kuuluu hänen visionsa.

Allaskin tarvitsee poikkeusluvan. Vaikka Tehtaanniemen projektiin on suunnattu valituksia, on hän kuitenkin optimistinen:

- Jos ymmärrän oikein, ei uusintakäsittelyä vaatineilla ole ollut mitään itse hotellirakennusta vastaan, vaan suunnitelmien päätöksentekotapaa vastaan.

Pysäköintipaikasta tulee viheralue

Suunniteltu hotellilaajennus toteutetaan kolmessa kerroksessa ja varustetaan maanalaisella autotallilla.Tällä tavalla saataisiin nykyinen pysäköintialue pois kylpylän edestä. Alueesta tulisi osittain viheralue ja osa siitä varattaisiin lasitetulle kokoustilalle. Jäljelle jätettäisiin vain muutama invalidipysäköintipaikka, samoin kuin muutama ulkopysäköintipaikka puiston viereen, mistä neuvotellaan kaupungin kanssa.

Uutta energiaa

Planting suhtautuu tulevaisuuteen ylipäätään optimistisesti.

– Suomen talouskasvu, oma kasvumme ja paine suurelle majoituskapasiteetille on antanut minullekin uutta energiaa, mitä tulee Kuningattarenvuoreen. Yhdessä vaiheessa asioissa oli liikaa valmiiksi saattamista, mutta nyt, kun kaikki ponnistelut alkavat tuottaa hedelmää, tuntuu kaikki taas mukavalta. Uuden hotellin parissa tehty työ on myös selventänyt koko lailla sitä, kuinka aiomme rakentaa Kuningattarenvuorella, sanoo Planting.

Mer läsning