Terveyskeskus palvelee taas lähes normaalisti

Hangon terveyskeskuksen toiminta on tästä päivästä alkaen palannut lähes entiselleen perjantaisen kattopalon jälkeen.

Hangon terveyskeskuksen eri toimintojen saaminen pyörimään lähes normaalisti oli perjantaina melkoista palapeliä rakennuksen katolla syttyneen tulipalon johdosta.

Osa osastoista ja yksiköistä joutui käyttämään vaihtoehtoisia sisäänkäyntejä ja terveyskeskuksen lääkärinvastaanotto siirrettiin työterveyshuollon tiloihin. Lääkärinvastaanotto toimii tästä päivästä alkaen jälleen omissa tiloissaan.

Myös lasten- ja äitiysneuvolat, aikuisten mielenterveys- ja päihdetyön yksikkö, lasten ja nuorten vastaanotto, suun terveydenhuolto, laboratorio ja työterveyshuolto toimivat eilisestä alkaen omissa tiloissaan. Ensi viikon alussa selviää, milloin röntgen voidaan avata.

Asiakkaat evakuoitiin

Vuodeosasto on kuitenkin toistaiseksi suljettu. Asiakkaat evakuoitiin perjantaiaamuna, ensin omalta osastoltaan toisiin tiloihin terveyskeskuksessa, ja sittemmin Raaseporin sairaalaan, koska siellä oli vapaita vuodepaikkoja.

Palohälytys saatiin perjantaiaamuna kello 3.44. Paikalle hälytettiin yhteensä 22 pelastusyksikköä, jotka saivat palon hallintaan jo aamukuudelta. Poliisi epäilee, että palo on alkanut torstaina suoritettujen kattohuopatöiden seurauksena.

– Koska kattohuopa on poltettava kiinni alustaan, on todennäköistä, että katto on syttynyt tuleen tästä syystä, sanoi tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mats Sjöholm Raaseporin poliisiasemalta.

Mer läsning