Terese ställer ut abstrakt konst – "Jag har hört många olika tankar om vad de föreställer"

Ställer ut. Terese Andersson har tre konstutställningar just nu. En av dem är i källarkaféet vid Berggatan i Hangö. Bild: Harald Grönstrand

Terese Andersson ställer ut sin konst i popup-kaféet Kellarikahvila den här sommaren. De flesta verken är abstrakta och leker med klara färger.

I källarkaféet vid Berggatan hänger ett tjugotal konstverk längs väggarna. Det är Lappvikbon Terese Anderssons tavlor, och de flesta av dem leker med färger, mönster och olika tekniker.

– Jag gillar att måla abstrakt, det ger publiken en chans att se sin egen fantasi i tavlorna. De är mycket färggranna och jag hoppas att det finns en röd tråd, säger Andersson.

Bild: Harald Grönstrand

Alla tavlor är ändå inte abstrakta. På en av väggarna hänger till exempel en målning av en äggula.

– Jag brukar måla med akryl, men en del har jag också målat i pastell. Och i den här har jag också använt bladguld, säger hon och pekar på målningen Circus.

Utställningen i källarkaféet på Berggatan är bara en av utställningarna Andersson har just nu. Hon har också en utställning i Fiskars och en i Fiskehamnen i Helsingfors.

– Det är roligt att visa upp målningarna. Utställningen i Fiskars består mer av en form av porträtt, och i Fiskehamnen ställer jag ut lite större målningar.

Bild: Harald Grönstrand

I Hangö ställs tavlorna ut till slutet av augusti. Och det att Andersson har tillräckligt många verk för att hålla tre utställningar samtidigt förklarar hon enkelt.

– Jag har varit effektiv med att måla. När man har inspiration måste man ju jobba.

Hon säger att hon målar mest för sin egen ro. Men eftersom tavlorna ofta är abstrakta säger Andersson också att det är roligt när hon får respons av andra.

– Jag tycker om att höra vad andra tycker om mina tavlor. Jag har hört många olika tankar om vad de föreställer, säger Terese Andersson.

Mer läsning