Terese esittelee abstraktia taidetta – "Olen kuullut paljon eri ajatuksia siitä, mitä he esittävät"

Näyttely. Terese Anderssonilla on parhaillaan kolme taidenäyttelyä. Yksi niistä on Vuorikadun kellarikahvilassa Hangossa. Bild: Harald Grönstrand

Terese Andersson esittelee taidettaan tänä kesänä popup-kahvila Kellarikahvilassa. Useimmat teoksista ovat abstrakteja ja ne leikkivät kirkkailla väreillä.

Vuorikadun kellarikahvilassa roikkuu seinillä parisenkymmentä taideteosta. Ne ovat Lappohjassa asuvan Terese Anderssonin maalauksia, ja useimmat niistä leikkivät väreillä, kuvioilla ja erilaisilla tekniikoilla.

– Pidän abstraktista maalaamisesta, se antaa katsojille mahdollisuuden kokea omia fantasioitaan taulujen kautta. Ne ovat hyvin värikkäitä ja toivon niissä on jokin punainen lanka, sanoo Andersson.

Bild: Harald Grönstrand

Kaikki taulut eivät ole abstrakteja. Eräällä seinällä roikkuu muun muassa maalaus munankeltuaisesta.

– Maalaan yleensä akryylilla, mutta tällä kertaa olen maalannut pastellilla. Ja tässä olen myös käyttänyt lehtikultaa, hän sanoo ja osoittaa maalausta nimeltään Circus.

Vuorikadun kellarikahvilan näyttely on vain yksi Anderssonilla tällä hetkellä olevista näyttelyistä. Hänellä on myös näyttely Fiskarsissa ja Helsingin kalasatamassa.

– On hauskaa esitellä maalauksia. Fiskarsin näyttely koostuu enemmän eräänlaisista muotokuvista, ja kalasatamaan laitoin esille hieman suurempia maalauksia.

Bild: Harald Grönstrand

Hangossa taulut ovat esillä elokuun loppuun. Ja sen, että hänellä on tarpeeksi töitä kolmeen samanaikaiseen näyttelyyn, hän selittää helposti.

– Olen tehokas maalaamaan. Silloin kun saa inspiraation täytyy tehdä töitä.

Hän sanoo maalaavansa eniten omassa rauhassaan. Mutta koska maalaukset ovat usein abstrakteja, Andersson sanoo myös, että on hauskaa saada palautetta muilta.

– Haluan kuulla, mitä muut ajattelevat maalauksistani. Olen kuullut paljon erilaisia ​​ajatuksia siitä, mitä he esittävät, sanoo Terese Andersson.

Mer läsning