Tenniskerhon johdossa on vain miehiä – puheenjohtaja: "Ei ole taka-ajatuksia”

Iso yhdistys. Hangon Tenniskerholla on noin 400 jäsentä. Heistä kolmannes on naisia. Bild: Christoffer Holm

Hangon Tenniskerho on iso yhdistys, johon kuuluu noin 400 jäsentä. Kolmannes heistä on naisia, mutta yhdistyksen hallituksessa on vain miehiä.

Muutamat Hangon lehden lukijat reagoivat asiaan saatuaan vuoden ensimmäisen jäsenkirjeen Hangon Tenniskerholta. Yhdistyksen hallituksessa on kahdeksan henkeä, kaikki miehiä. Kerhon puheenjohtaja on Niklas Rosvall.

Miksi hallituksessanne on vain miehiä?

– Sanopa se! Mutta mitään taka-ajatuksia tähän ei liity. Näin on vain sattunut käymään viime vuosina. Kukaan naisista ei ole osoittanut kiinnostusta hallituksen jäsenyyttä kohtaan, vastaa Rosvall.

Hangon Tenniskerhoon kuuluu noin 400 jäsentä. Heistä noin kolmannes on naisia.

Eikä kukaan ole ollut kiinnostunut?

– Naiset ovat tervetulleita, jos he haluavat olla mukana hallituksessa. Tähän ei liity mitään taka-ajatuksia. Kohtelemme kaikki jäseniä tasa-arvoisesti.

Rosvall kertoo myös, ettei toiminta näytä kärsineen siitä, että hallituksessa on vain miehiä verrattuna vuosiin, jolloin hallituksessa oli myös naisia. Kun uuden hallituksen nimittäminen on ollut ajankohtaista, tehtävää ei ole markkinoitu, vaan on katsottu, ketkä ovat halukkaita tehtävään.

– Hallitustyöskentelyn pitää tapahtua vapaaehtoiselta pohjalta, sanoo Rosvall.

Jatkatteko hallitusten asettamista entiseen tapaan myös jatkossa, vai tuletteko tarkistamaan menettelytapojanne?

– En osaa sanoa, jatkammeko entiseen tapaan, en, Niklas Rosvall toteaa.

Nainen toimii hallituksen ulkopuolella jäsensihteerinä ja rahastonhoitajana. Yhdistyksellä on myös toiminnanjohtaja.

Päivitys:

Niklas Rosvall on ollut yhteydessä Hangon lehteen korostaen, että naiset ovat enemmän kuin tervetulleita hallitukseen, ja että yhdistys mielellään näkisi pari kolme naista hallituksessaan.