Tehtaanniemen asemakaava etenee – alueesta on esitetty monia mielipiteitä

Bild: Harald Grönstrand

Tehtaanniemen kehittämisestä on ollut kesän aikana mahdollista esittää mielipiteitä. Nyt saadut mielipiteet ovat valtaosin myönteisiä.

Hangon ympäristölautakunta on kuluneen vuoden aikana sanonut useaan otteeseen ei Tehtaanniemelle suunnitellulle hotellihankkeelle. Toukokuussa kaupunginhallitus päätti, että alueelle valmistellaan mahdollisimman pikaisesti uusi asemakaava.

Työ on ollut käynnissä kesällä ja hankolaiset ovat tänä aikana saaneet esittää mielipiteitä alueesta ja sen kehittämisestä. Ympäristölautakunta hyväksyi jo kesäkuussa kaavoitushankkeen osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Mielipiteet tulevasta kaavasta piti jättää viimeistään 23. elokuuta. Niitä jätettiin määräaikana neljä.

– Voidaan todeta, että mielipiteitä on esitetty muun muassa liikenne- ja paikoitusjärjestelyistä, uimahuoneen saavutettavuudesta ja Merikadun säilyttämisestä kävelykatuna. Missään jätetyistä mielipiteistä ei ole suoranaisesti vastustettu kaavasuunnitelmia. Yksi henkilö asennoituu kuitenkin kriittisesti rakennussuunnitelmiin ja katsoo, että ne ovat ristiriidassa alueen luonteen kanssa, sanoo Hangon kaupungingeodeetti Kukka-Maaria Luukkonen.

Jätetyissä mielipiteissä mainitaan myös, että kaupunkikuva on tärkeä ja että alueella mielellään pitäisi olla julkinen rakennus, jota voitaisiin käyttää erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Myös sataman meluvaikutuksiin on kiinnitetty huomiota.

Ympäristölautakunta ottaa kantaa esitykseen Tehtaanniemen asemakaavaksi kokouksessaan 29. elokuuta. Ehdotus on, että lautakunta lähettää kaavaluonnoksen kaupunginhallitukselle, jonka jälkeen se asetetaan yleisesti nähtäville.

Mer läsning