Tävlar om jättepott under SeaHorse Week

Balanserat ekipage. Här är detHangöbördiga Mathilda Råberg som tar sig över ett hinder på sin häst Alfa. Bild: Susa Laine

I år ordnas banhoppningstävlingarna SeaHorse Week för 21:a gången i ordningen och evenemanget håller sin höga standard. I år höjs inte bara bommarna, utan också prissumman. Grand Prix klassen 140 cm som toppar veckan, utgör den nationella Grand Slam seriens tredje deltävling och i den utlovas 10 000 euro åt vinnarekipaget.

– Vi tackar våra samarbetspartner för att vi får vara med i en så här högstående tävling. I år ligger en jättepott i vågskålen, över 40 000 euro för hela Grand Slam serien, vilket är rekord i finska mått mätt. Därför kommer konkurrensen säkert att vara knivskarp, säger SeaHorse Weeks tävlingsledare Mia Maukonen.

De andra deltävlingarna rids i Tammerfors, Ypäjä och Helsingfors.

Då den nya serien lanserades, letade man efter spännande orter där deltävlingarna kunde gå av stapeln.

– Hangö var ett naturligt val, för där rids utesäsongens primustävlingar, Hangö är en pärla, säger Tom Gordin som verkar i bakgrunden av tävlingsarrangemangen.

– Ví har helt unika möjligheter att ordna högklassiga tävlingar i Hangö. All service som hör Sommarhangö till, ligger nära och många av deltagarna passar på att tillsammans med sitt team semestra ett par dagar i staden, berättar Maukonen och tillägger:

– Dessutom har vi en alldeles fantastisk publik, den är oersättlig.

Publiken bjuds på intressant program från morgon till kväll under alla fem tävlingsdagar.

– Det är relativt lätt att följa med hoppning även om man inte är så insatt i grenen. Också våra käpphästtävlingar i parken har blivit populära bland de yngre under senare år, säger Maukonen.

Tävlingarna ordnas som vanligt vid Gamla sportplan 22-26.7.2020.

Mer läsning