Tarjouksia Parkista ja Jääkellarista

Kaksi kylpyläpuiston rakennusta saattaa saada uudet omistajat. Kyse on rakennuksesta, jossa Ravintola Park on toiminut sekä Casinon vieressä sijaitsevasta niin kutsutusta Jääkellarista. Kaupunginhallitus puoltaa Parkin myyntiä, mutta Jääkellaria koskevia suunnitelmia halutaan tarkastella lähemmin ennen päätöksentekoa.

Sekä Park että Jääkellari ovat kaupungilla myynnissä olevien kiinteistöjen luettelossa.

Jääkellarista saatu tarjous on 294 750 euroa. Rakennus käsittää noin 190 neliömetriä ja jakaantuu kahteen osaan, joista toinen on tiili- ja toinen puurakenteinen. Rakennus ei ole eristetty, ja siksi liiketoiminnan aloittaminen siinä on vaikeata sen nykykunnossa. Rakennuksessa ei myöskään ole vesi- ja viemärijärjestelmää, mutta sähköt siinä on. Jääkellarin rakennuspiirustuksia ei ole löydetty.

Haluaa lisätietoja

Kauppa käsittää tontin, jolla on 1500 neliömetriä liikerakennusoikeutta. Ostaja saisi maanvuokrasopimuksen vuoteen 2058. Hänellä olisi kuitenkin oikeus lunastaa tontti omistukseensa vuokra-aikana. Pohjaehdotus oli, että tarjous hyväksyttäisiin ja asia lähetettäisiin edelleen valtuustolle, mutta puheenjohtaja Torbjörn Ekholm (RKP) ehdotti kaupunginhallituksen kokouksessa, että asia palautettaisiin valmisteluun. Perussuomalaisten Pertti Ruuska kannatti ehdotusta, jonka hallitus lopulta hyväksyi yksimielisesti.

Kyllä Parkille

Rakennus, jossa kesäravintola Park on toiminut useita vuosia, on kivisokkelille 1880-luvulla rakennettu puurakennus.

Rakennus seisoo omalla tontilla, jolla on 200 neliömetriä rakennusoikeutta. Myös tämä rakennus edellyttää investointeja, koska siinäkään ei ole eristystä. Myöskään tämän rakennuksen piirustuksia ei ole löydetty.

Korkeimman tarjouksen rakennuksesta, 122 000 euroa, teki Anna Fromondin yritys Cigale & Fourmi. Hallitus hyväksyi tarjouksen, joka on vielä käsiteltävä valtuustossa.

Mer läsning