Tapahtumarikas viikonloppu Hangossa 


Bild:

Poliisi sai viikonloppuna noin 65 hälytystehtävää Hangossa, vaikka regattaa ei järjestetty tänä vuonna.Regatan häntä saapui Hankoon, vaikkei varsinaista regattaa järjestetty. Hälytysten määrä oli huomattavasti tavanomaista viikonloppua suurempi.


Perjantaiyö oli vilkkain, todennäköisesti koska sää oli parempi.


– Hangossa oli melkoinen määrä ihmisiä viikonloppuna. Paljon tappeluja ja vahingontekoja, melko tyypillisiä asioita, joita tapahtuu ihmisten kokoontuessa yhteen ja samaan paikkaa juhlimaan, sanoo rikoskomisario Mats Sjöholm.  


Illat olivat tapahtumarikkaampia ja päivät rauhallisempia.


"Olisi voinut käydä huonommin"


Täysihoitolayrittäjä Mira Haahti sanoo, että viikonloppu oli hänen odotuksiaan rauhallisempi. Hän on silti kiitollinen siitä, että täysihoitola-alue oli suojattu aitauksella. Täysin rauhallista Hangossa ei sentään ollut.


– Iso jengi tappeli täysihoitolamme edustalla. He seisoivat potkimassa jotakuta maassa makaavaa ja kesti yli 50 minuuttia ennen kuin poliisi tuli paikalle. Meidän olisi saatava apua nopeammin. Tässä olisi voinut käydä huomattavasti pahemmin. Rähinöitsijät ehtivät myös heittää kukkaruukun naapurimme ikkunan läpi, hän kertoo.


Rauhalliset kilpailut


Kilpapurjehdukset sujuivat melko rauhallisesti ja Hanko Classics oli onnistunut tapahtuma. Osanottajat olivat tyytyväisiä ja kiitollisia voituaan osallistua kilpailuihin.


– Kilpapurjehtijoiden näkökulmasta viikonloppu oli erittäin onnistunut, sanoo Hangon purjehdusseuran sihteeri Magnus Roth.


Huono sää aiheutti lauantaina hieman ongelmia purjehtijoille. Lähtöjä ei järjestetty lauantaina ja jotkut katsojat lähtivät kotiin kovan tuulen ja sateen johdosta.


Sunnuntaina järjestettiin sen sijaan ylimääräinen lähtö. Lähtöjä oli yhteensä viisi suunnitellun kuuden sijasta. 


Magnus Roth on silti tyytyväinen kilpailuihin, ja myös kilpailijoilta saatu palaute oli myönteistä.
Jää nähtäväksi, järjestääkö Hangon purjehdusseura myös jatkossa Hanko Classics –kilpailuja.


– Lähtökohtaisesti tarkoitus on järjestää perinteinen regatta ensi vuonna. Sekä Hangon purjehdusseura että purjehtijat ovat kuitenkin tyytyväisiä tähän konseptiin, sanoo Roth. 

Mer läsning