Taitavat tennisjuniorit kohtasivat Hangossa

Voittaja. Lissi Kubre voitti lopulta tyttöjen kilpailun Hangossa. Hän päihitti loppuottelussa Viktoria Velevan. Bild: Jesper Sundström

Hangossa järjestetty kansainvälinen junioreiden tennisturnaus päättyi lauantaina. Lissi Kubre voitti tyttöjen luokan ja Iiro Vasa oli paras poikien luokassa. Turnaukseen osallistui yhteensä yli 100 pelaajaa.

Hankoon kerääntyi viime viikolla 130 tenniksen pelaajaa kansainvälisen juniorikilpailun merkeissä. Kyse oli alle 18-vuotiaiden kaksin- ja nelinpelin turnauksesta. Hangon tenniskerho vastasi järjestelyistä ja kerhon valmentaja Ville-Hangossa järjestetty kansainvälinen junioreiden tennisturnaus päättyi lauantaina. Lissi Kubre voitti tyttöjen luokan ja Iiro Vasa oli paras poikien luokassa. Turnaukseen osallistui yhteensä yli 100 pelaajaa. toimi erotuomarina. Hänen tehtäviinsä kuului vastata aikatauluista ja ratkaista ottelutulos epäselvissä tilanteissa.

Talvenmaa kertoo, että osanottajia tuli 21 maasta.

– Ottelijoita oli esimerkiksi Kanadasta ja Amerikasta, ja tietysti myös Suomesta. Myös HTK:n Lucas Rosvall osallistui poikien karsintaan saaden siitä hyvää kokemusta. Arthur Alén kärsi sitä vastoin vammoista, eikä voinut osallistua.

Kaikkialla maailmassa ratkaistavat ITF-kilpailut luokitellaan rankingjärjestelmän mukaan. Tämä tarkoittaa käytännössä, että tietyt kilpailut antavat pelaajille enemmän rankingpisteitä kuin toiset. HTK:n kilpailut luokiteltiin alhaisimman eli 5. tason kisaksi.

– Silti kilpailuihin on osallistunut monia taitavia pelaajia ja etenkin Keski-Euroopasta on tullut osallistujia. Heistä tämä on hyvä mahdollisuus hankkia tärkeitä rankingpisteitä. Tämä on ainoa ulkona pelattava ITF-kilpailu Suomessa. Sisäkenttäkilpailuja järjestetään sen sijaan sekä Tampereella että Vierumäellä, selittää Talvenmaa.

Hangon kilpailuissa noudatettiin erilaisia sääntöjä kuin mihin useimmat tennistä pelaavat ovat tottuneet. Kansainvälisissä juniorikilpailuissa syöttö, joka osuu verkkoon ja putoaa siitä syöttöruutuun, uusitaan – nykyisin pelataan palloa.

– Suomalaispelaajilla oli alkuviikosta hieman vaikeuksia sopeutua tähän ja säännöt ovatkin johtaneet tiettyihin koomisiin tilanteisiin, kertoo Talvenmaa.

Kerran vielä?

Talvenmaa toteaa, että on täysin mahdollista, että HTK järjestää vastaavat kisat myös ensi kesänä. Tällöin voisi mahdollisesti olla kyse 4. tason kilpailusta.

– Meidän osaltamme viikko on ollut hyvä ja olemme saaneet myönteistä palautetta pelaajilta. Lisäksi suomalaispelaajat ovat olleet mielissään saadessaan pelata kotikentällä. Tällaisen turnauksen järjestämiseen tarvitaan kahdeksan kilpakenttää ja kaksi harjoituskenttää. 4. tason kilpailujen järjestäminen merkitsee käytännössä, että tänne tulee enemmän taitavia pelaajia, ja että turnauksesta myös saa enemmän rankingpisteitä kuin tänä vuonna.

Turnaus on myös taloudellisesti kannattava. Talvenmaa sanookin, että se luonnollisesti on edellytys, jotta vastaavanlainen kilpailutapahtuma järjestetään.

– Emme tietenkään järjestäisi turnausta, ellei se olisi meille kannattavaa. Ja yleisesti ottaen kyseessä on helposti järjestettävä turnaus. Pelaajien käytös on ammattimaista ja he pelaavat kaikki ajallaan. Mutta tietysti töitä on riittänyt ja olemme periaatteessa olleet kentällä aamukahdeksasta iltayhdeksään.

Suomalaisvoittajia

Turnaus päättyi lauantaina poikien ja tyttöjen kaksinpeleihin. Poikien loppuottelussa kohtasi kaksi suomalaispelaajaa – Iiro Vasa ja Oskar Antinheimo. Vasa voitti 7–6 (3), 6–3.

Hän oli tietenkin ottelun jälkeen tyytyväinen voitettuaan.

– Voitin nyt ensimmäisen ITF-kaksinpelin ja se tuntui hyvältä. Pelini parani koko ajan viikon edistyessä. Tämä oli tärkeä turnaus itseluottamukselleni. Loppuottelu oli vaativa ja Oskar pelasi hyvin, mutta minun pelini oli rentoa toisessa erässä.

Tyttöjen luokan voiton vei Lissi Kubre Virosta. Hän voitti bulgarialaisen Viktoria Velevan 6–1, 7–6 (1). Poikien nelinpelissä voittajiksi selviytyivät Suomen Niila-Tapio Magga ja Peetu Pohjola. He voittivat Aleksi Löfmanin ja Omar Loutfyn (Egypti) 7–6 (5), 6–3.

Tyttöjen nelinpelin voittivat Ksenia Agureeva ja Nikolina Batoshvili Venäjältä päihitettyään ruotsalaiset Klara Nelanderin ja Emilia Valentinssonin 6–4, 3–6, 10–5.

Mer läsning