Tage Gustafssonilla on parhaat maustekalat

Kokeneita. Kalastajapariskunta Eva ja Tage Gustafsson ovat myyneet kalaa silakkamarkkinoilla vuodesta 1985. Bild: Mesut Turan

Hankolainen Tage Gustafsson kruunattiin maustekalasarjan voittajaksi raadin palkitessa Helsingin silakkamarkkinoiden parhaat kilpailusilakat.

Maustekala-sarjan palkinnon voitti Tage Gustafsson. Toiseksi sijoittui Mallemucken (Sjögren/Tamminen) Kotkasta ja kolmanneksi Leif Bergman Ahvenanmaan Getalta.

"Silakkayllätys"-sarjassa voiton vei Toni Rantamaa Merikarviasta silakalla, jossa mausteena oli sinappia, kermaviiliä, sitruunamehua ja tilliä. Toiseksi sijoittuivat Pirjo ja Reima Salonen Taivassalosta tillisilakallaan. Kolmannen sijan sai Jörres Fisk Pellingistä chilisilakalla, jossa mausteena oli chilin lisäksi kermaviiliä, sitruunapippuria ja rosépippuria.

Tage ja Eva Gustafsson ovat vuosien varrella kahmineet lukemattomia palkintoja maustekaloistaan ja silakkasäilykkeistään. Gustafsson paljastaa palkintosateen salaisuuden. Hän suolaa vastapyydetyn kilohailin tynnyrissä, jossa se saa muhia pari päivää. Sen jälkeen hän nostaa kalat tynnyristä ja laittaa ne uuteen liemeen, jossa on sokeria, suolaa ja mausteita. Kaiken A ja O on makean ja suolaisen välinen tasapaino.