Ta en svängom på Lyckås

"Danslavan" är uppförd 1959 med hjälp av talkokrafter och har uppträtt storheter som the Renegades. Bild: HT Arkiv/Jonas Johnhem

Fredagen den 2.8 ordnar Täktom Ungdomsförening igen dans på Lyckås dansbana. Danserna brukar vara populära, och kan även hållas vid regn.

– Vi har i flera års tid ordnat danserna på en fredag, eftersom lördagarna brukar vara så fullsmockade med program, berättar Täktom UF:s ordförande Yvonne Sandberg-Bartels.

Så även i år. Klockan 20.00 börjar tonerna till Jonas Näslunds orkester ljuda, och tvåmannagruppen spelar fram till klockan 01.00.

– Jonas Näslund är en superb entertainer, på repertoaren står bland annat Beatles, Rolling Stones och dansmusik, säger Sandberg-Bartels, som fick upp ögonen för orkester under en Oktoberfest på Restaurang På Kroken.

TUF har ordnat danser regelbundet sedan slutet av 1990-talet och den traditionella dansbanan är uppskattad bland de riktiga dansarna.

Föreningen ordnar också ett lotteri, där man kan vinna bland annat tre Viking Line Kryssningar. Dessutom säljs grillkorv och läsk. Biljetter köpes i biljettkiosken vid grinden.

– I fjol hade vi problem med regn, men i år har vi garderat oss genom att flytta långbord under tak, så dansen blir av i vilket fall som helst, hälsar Sandberg-Bartels.