Syyspimeät ovat täällä – yritys jakaa heijastinliivit kaikille kaupungin päiväkotilapsille

Vaaleanpunainen. Päiväkodin johtaja Maj Dannberg esittelee yhtä päiväkodeille lahjoitetuista liiveistä. Bild: Harald Grönstrand

Liikunta on tärkeässä roolissa Hangon päiväkotilasten arjessa. Lapset liikkuvat usein myös päiväkotien leikkipaikkojen ulkopuolella. Tänä syksynä he tulevat näkymään erityisen hyvin liikenteessä.

Metsämajan päiväkodin kello näyttää aamuyhdeksää. Lapset odottavat pihalla innoissaan pääsyä kävelylle.

– Menemme paloasemalle, yksi lapsista valistaa iloisesti.

Tämä ei ole mitenkään poikkeuksellista. Päiväkodin johtaja Maj Dannberg kertoo, että päiväkoti tietoisesti panostaa lasten liikkumiseen.

– Täällä Metsämajan päiväkodissa on 110 lasta. He leikkivät usein metsässä ja käyvät kirjastossa tai puistossa, Dannberg kuvailee.

Liikenne on Hangossa vilkasta, ja lasten näkyminen liikenteessä on tärkeätä. Dannberg kertoo, että lapset yleensä liikkuvat ryhmissä, ja että heillä kyllä on heijastinliivit yllään. Tähän saakka niitä on kuitenkin ollut vain rajallinen määrä yhteiskäytössä.

– Mutta katsokaapa, keitä täällä on, ja mitä heillä on mukanaan!

Esiin astuvat Pauliina Pihlainen ja Kenneth Häggroth Assistorilta. He vierailevat tänään päiväkodissa jakaakseen kaikille lapsille omat heijastinliivit.

– Tiedättekö, miksi saamme heijastinliivit? Maj Dannberg kysyy lapsilta.

–  Että autot näkevät meidät, Jonas huudahtaa lapsijoukosta.

–  Aivan! Illat alkavat nimittäin olla pimeitä, Dannberg vastaa.

Erivärisiä. Assistorin päiväkotilapsille lahjoittamat heijastinliivit ovat erivärisiä. Sen ansiosta on helppo tunnistaa, mihin ryhmään lapset kuuluvat. Jonas, Smilla, Allan, Julia ja Albin saivat ensimmäisinä kokeilla liivejä. Pauliina Pihlainen ja Kenneth Häggroth myhäilevät taustalla. Bild: Harald Grönstrand

Liivit kaikille

Pauliina Pihlainen kertoo, että lahjoituksesta on keskusteltu Assistorilla jo jonkin aikaa. Nyt jaetaan hieman yli 300 eriväristä heijastinliiviä eli riittävä määrä, jotta kaikki kaupungin päiväkotilapset saavat omat liivit käyttöönsä päiväkodissa. Myös perhepäivähoitolapset ja hoitajat saivat liivit.

–  Ajoitus oli meistä nyt hyvä. Otimme yhteyttä kaupunkiin, joka asennoitui erittäin myönteisesti ajatukseen, ja ryhdyimme tuumasta toimeen, Pihlainen kertoo.

–  Olen iloinen, että voimme antaa muunkin värisiä liivejä kuin vain keltaisia. Jaossa on nyt monen värisiä liivejä, Häggroth hymyilee.

Päiväkodin johtaja Maj Dannberg on samaa mieltä.

– Täällä on niin paljon värejä, että jokainen päiväkotiryhmä saa eriväriset liivit. Ja kun liivejä on riittävästi kaikille lapsille, he voivat käyttää niitä myös, kun leikimme päiväkodin pihalla, Dannberg iloitsee.

Metsämajan päiväkotilasten lisäksi myös Hanko Pohjoisen, Halmstadintalon ja Lappohjan päiväkotien lapset saavat omat heijastinliivit. Liiveissä on myös koristeena auton kuva, jotta lapset pitäisivät liiveistä.

– Oli todella mukavaa voida luovuttaa heijastinliivit päiväkotilapsille, sanoo Pauliina Pihlainen.

Liiveissä lukee myös #liikuttaakestävästi, joka on Veho-konsernin motto. Assistor on osa Veho-konsernia.

Mer läsning