Susi hankolaiskoulun edustalla?


Poliisi on saanut yksityishenkilöltä ilmoituksen susihavainnosta Hangossa. Täyttä varmuutta asiasta ei ole.


 Havainto tehtiin aamupäivällä keskiviikkona Tita-Marian koulun edustalla Hanko Pohjoisessa. 


Komisario Ilmari Hallamaa poliisin viestintäosastolta vahvistaa, että poliisille on tehty ilmoitus ja että paikalla on partio selvittämässä liikkuuko alueella susi vai mahdollisesti suuri koira.


Miten menettelette todentaaksenne oliko kyse sudesta?


– Poliisi tutkii mahdolliset jäljet ja voimme käyttää koiria apuna. Toisinaan teemme yhteistyötä paikallisten metsästysseurojen ja heidän vihikoiriensa kanssa.
Susihavainnot ovat melko yleisiä läntisellä Uudellamaalla. Mitään syytä paniikkiin ei Hallamaan mukaan kuitenkaan ole ennen kuin tiedetään, oliko kyse sudesta vai ei. 


Suurriistan yhteyshenkilö Länsi-Uudellamaalla, Bo-Krister Lindholm, ei sulje pois mahdollisuutta, että kyse on isosta koirasta:


– Koiria juoksentelee usein vapaana, mutta meidän on saatava varmuus asiasta.


Susi on arka eläin. On kuitenkin syytä olla varovainen, jos on epävarma. 


– On oikein, että asiasta on tehty ilmoitus, jotta oikeat tahot selvittävät asian. Paniikin välttämiseksi olisi hyvä, ettei havainnoista kerrota sosiaalisessa mediassa ennen kuin tieto on vahvistettu, sanoo Lindholm.


Koulun rehtori Timo Leijon kertoo, että asiasta keskustellaan henkilökunnan kanssa:


– Kaikki tietävät nyt, että takapihalla ehkä oli susi, ja olemme keskustelleet siitä, miten tilanteeseen asennoidutaan. Emme sano mitään lapsille, jotta emme pelästyttäisi heitä, mutta olemme varovaisia.


Koulun piha-alue on aidattu, mutta aitauksessa on reikä metsikön suuntaisella puolella. 


Leijon sanoo, että välitunnit pyritään pitämään normaalisti. Ulkona on kuitenkin paljon aikuisia ja kaikki pysyttelevät koulun lähistöllä.


Bo-Krister Lindholm kertoo hetkeä myöhemmin, että alueella on paikallisia metsästäjiä selvittämässä asiaa. 


Maastosta löydettyjen jälkien perusteella oletetaan, että alueella on saattanut liikkua susi.


– Asiaa on kuitenkin vaikea vahvistaa sataprosenttisesti, koska jäljet muuttuvat päivän aikana, toteaa Lindholm. Lisäksi eläin todennäköisesti on jo kaukana, koska alueella on liikkunut niin paljon ihmisiä.

Poliisi ilmoitti kolmen aikoihin metsästäjien kanssa keskusteltuaan, että se todennäköisesti oli susi.

KUVA:

Susi vai koira? Suden oletetaan liikkuneen Tita-Marian koulun ympäristössä Hanko Pohjoisessa. Varmuutta asiasta ei kuitenkaan ole.

Mer läsning