Suosittu The Pubi Show uusintana


Kuvailee Hankoa. The Pubi Show on tehty hankolaisille ja se on sisällöltään täysin omanlaisensa. Vasemmalta Tarja Saikkonen (Käsikirjoitus ja ohjaus) ja Peter "Stena" Stenström (Producent). Bild: Privat

Kaikki neljä "Kun vanha laulu soi" The Pubi Show –esitystä myytiin hetkessä loppuun Grönassa vuonna 2017.
Yleisön pyynnöstä show uusitaan nyt. Luvassa on kolme esitystä, joiden ensi-ilta on torstaina 6.2.

The Pubi Shown ensi-iltana 18. tammikuuta vuonna 2017 hankolaisen Pub Grönan edustan pyöräteline oli enemmän kuin täyteen ahdettu.


Kaduilla on harvoin nähty niin sankat joukot iloisia hankolaisia matkalla pubiin kuin tuona iltana ja muina shown esitysiltoina. 


Kaikki neljä esitystä myytiin loppuun ja koska pubiin mahtuu noin 100 henkeä, kaikki eivät ehtineet nähdä esitystä. 
Siksi nyt järjestetään kolme uusintaesitystä.


Nyt on oikea aika


– Yleisö on kinunnut uusintaa jo vuosia. Ja jokin aika sitten näyttelijät sanoivat, että nyt on oikea aika. Joten niin tehdään.


Näin sanoo Pub Grönan omistaja ja shown tuottaja Peter "Stena" Stenström.
Stenström odottaa paikalle ainakin 300 uutta katsojaa.


The Pubi Shown erikoisuus on, ettei sitä esitetä varsinaiselta näyttämöltä, vaan koko pubi toimii yhtenä suurena näyttämönä ja yhteys yleisöön on siksi sangen läheinen.
 Kertoo meistä 
Stenströmin mukaan käsikirjoitus on pitkälti sama kuin viimeksi muutamia pienempiä päivityksiä lukuun ottamatta. Luvassa on nyt myös muun muassa elävää musiikkia hankolaisyhtye Hangishin esittämänä. 
Shown menestyksen salaisuuden hän kokee löytyvän siitä, että esityksessä on hankolaisille monia tunnistettavuustekijöitä.


Esityksessä on tunnettuja roolihahmoja kaikista yhteiskuntaluokista: jalkapallolegendoja, yritysjohtajia, Tossu Ravintola Maretista, poliitikkoja...
– Kaikki Hangossa 1970-luvusta alkaen pidempään oleskelleet tunnistavat itsensä, sanoo Stenström.
Show alkaa siitä, että eräs 1970-luvun alussa Hankoon muuttanut mies istuu eläköitymispäivänään Grönassa muistelemassa elämäänsä. Muistot ovat itseironian ja huumorin ryydittämiä.
– Saamme nauraa täällä itsellemme ... ja tietysti myös naapurille, sanoo Stenström hieman ilkikurisesti. 


Tutut, rakkaat esiintyjät


Rooleissa ovat tutut nimet Jouni Kaarre Hangon Harrastajateatterista ja Merja Koivaara Salon Harrastajateatterista sekä vierailevana tähtenä André Linman. Ohjaaja Tarja Saikkonen vastaa myös käsikirjoituksesta. Tuottaja on siis Stenström omassa ylhäisyydessään ja musiikista vastaa talon orkesteri Hangish, jossa "Stenakin" on mukana. 


Lisätietoja löytyy Grönan omasta blogista, josta Kun Vanha Laulu Soi on saanut oman otsikkorivin. 
The Pubi Show esitetään 6.-8. helmikuuta.

Mer läsning