Snart finns Teboil i centrum inte längre

Rivs. Teboils arrendeavtal i centrum gick ut den sista juni. Nu rivs stationen. Bild: Johan Lindholm

Nu finns endast en bensinstation kvar i Hangö centrum. Teboils rivning är i full gång, och det lär dröja före det säljs bränsle på området igen.

Rivningen av Teboil i Hangö centrum är i full gång. Det var i oktober som Hangös stadsstyrelse slog fast att stationen inte får ett fortsatt arrende, och den sista juni var den sista dagen stationen fick vara verksam.

– Vi skulle gärna ha fortsatt där, men staden hävde vårt arrendeavtal, säger Ulla Perasto, pr- och kommunikationschef på Teboil.

Orsaken till att stadsstyrelsen inte förlängde avtalet var på grund av de framtida planerna för området. Med en ny detaljplan förbereder staden området för en dagligvaruhandel, i det här fallet Varuboden.

Har staden erbjudit en ny tomt till er för er verksamhet?

– Vi kan tyvärr inte berätta något mer i det här skedet, säger Perasto.

Teboil är nämligen intresserade av att fortsätta sin verksamhet i Hangö, men eftersom stora delar av udden är grundvattenområde är det knepigt att få miljötillstånd för bränsleförsäljning. Också för Teboil i Lappvik ser framtiden dyster ut, men Perasto vill inte heller berätta mer om bolagets planer där.

Och i maj hävde Vasa förvaltningsdomstol Nestes miljötillstånd. Det fallet har staden valt föra till Högsta förvaltningsdomstolen.

Mer läsning