Silmätautipotilaat saavat nyt hoitoa Tammisaaressa

Lähempänä. Mehiläinen Tammisaari Silmätaudit palvelee myös esimerkiksi silmäpistoksia tarvitsevia hankolaisia. Nyt heidän ei enää tarvitse mennä Lohjalle tai Helsinkiin tätä hoitotoimenpidettä varten. Bild: VN-arkiv

Mehiläinen Tammisaari, HUS Silmätaudit ja Raaseporin sairaala käynnistivät joulukuussa pitkään suunnitteilla olleen yhteistyön silmätautien palveluissa. Siitä hyötyvät myös hankolaiset.

Mehiläinen Raaseporin Tammisaaren yksikkö on tarjonnut joulukuusta alkaen palveluja länsiuusmaalaisille silmätautipotilaille. Kyse on Mehiläisen, HUS Silmätautien ja Raaseporin sairaalan välisestä yhteistyöstä.

– Erittäin hyvä asia, summaa Hangon perusturvajohtaja Elisabeth Kajander –Mehiläinen Tammisaaressa HUSin silmätautipotilaille tarjolla olevat palvelut koskevat nimittäin luonnollisesti myös hankolaisia.

Hän kertoo, että uudelle klinikalle tullaan lähetteellä.

– Tänne tarvitaan oman hoitavan lääkärin lähete. Aivan kuten mille tahansa muullekin erikoissairaanhoidon vastaanotolle.

Uusi silmätautien vastaanotto sai alkunsa Länsi-Uudenmaan ruotsinkielisten näkövammaisten yhdistyksen, Svenska Synskadade i Västnyland, Raaseporin sairaalalle viime vuoden maaliskuun lopulla esittämästä toivomuksesta, että sairaalaan saataisiin silmäosasto.

Hoito tulee lähemmäs

Tavoite on tarjota korkealuokkaisia lähipalveluja HUSin asiakkaille Länsi-Uudellamaalla. Aiemmin länsiuusmaalaisille on tarjottu vastaavia silmätautien palveluja Lohjalla ja Helsingissä.

- Tuotamme vastaanottokäyntejä, perustutkimuksia sekä verkkokalvon ikärappeuman pistoshoitoja Tammisaaren yksiköstämme, sanoo Mehiläinen Tammisaaren yksikönpäällikkö Eva-Maija Nyholm.

Hän toteaa, että yhteistyö on hyvä esimerkki siitä, miten yksityisten ja julkisten palveluntuottajien osaaminen ja kapasiteetti täydentävät toisiaan.

- Silmätaudeissa on useita toistuvia hoitokäyntejä vaativia sairauksia. Näiden käyntien toteuttaminen yhteistyössä lähipalveluna Raaseporissa edesauttaa hoidon toteutumista, toteavat Raaseporin sairaalan johtava lääkäri Peter Braskén ja HUS Silmätautien linjajohtaja Jukka Moilanen.

Mer läsning