Sena mål sänkte Hicken i Esbo

Förlust. Tomas Saw och Hicken kunde inte stoppa EPS/Reservi. Bild: VN-arkiv

FC HIK förlorade tisdagens premiärmatch. EPS/Reservi gjorde tre mål i slutet.

Hangölaget FC HIK spelade säsongens första division 4-match i fotboll på tisdag kväll. Hicken mötte EPS/Reservit i Esbo och Hickens tränare Magnus Hellström konstaterar att laget hade en del problem med att spela på konstgräs.

– Dock var matchen ganska jämn och samtidigt var EPS ett bra lag. Tydligen är deras målsättning att stiga och deras lag innehöll även några av föreningens division 2-spelare.

Det störde ändå inte Hicken och i paus var ställningen 0–0. Även andra halvleken var jämn och det var först med en dryg kvart kvar att spela som EPS tog ledningen med 1–0. Hellström säger att Hicken hade haft några chanser innan det, men han betonar också att de inte var särskilt farliga.

– Efter att EPS hade gjort 1–0 valde jag att gå för en kvittering, men vi klarade inte av att komma tillbaka. I stället gjorde EPS två mål och vann med 3–0. På det stora hela tycker jag ändå att vår insats var godkänd i 75 minuter. Dessutom bytte vi in alla spelare förutom reservmålvakten och vi fick även se att det här inte är en enkel serie.

HIK:s säsong fortsätter på torsdag nästa vecka med en bortamatch mot Esbolaget EBK.

FC HIK: Kasper Lind; Jesper Kinnunen, Hannes Gustafsson, Alexander Österlund, Jonatan Michaeli; Patrik Lahti, Tomas Saw, Ibrahim Nazari, Ted Rosenström, Henrik Himmelroos; Marko Lahti

Mer läsning