SeaHorse Weekissä kilpaillaan ennätyspotista

Viime vuoden Hanko Grand Prix:n voittoon ratsasti Henrikki Pajulahti hevosellaan Clara De Bergerac. Bild: Susanna Laine

Tulevana kesänä jo 21. kerran järjestettävä ratsastustapahtuma SeaHorse Week on jälleen kilpailullisesti korkeatasoinen. Tällä kertaa estepuomin mukana myös palkintosumma nousee merkittävästi: kilpailuviikon päättävä 140-tason Hanko Grand Prix on uuden, valtakunnallisen esteratsastuksen Grand Slam -sarjan kolmas osakilpailu ja sen sijoittuneiden kesken jaetaan 10 000 euron potti.

– Olemme kiitollisia hyville yhteistyökumppaneillemme siitä, että voimme olla mukana näin huikeassa sarjassa. Kaikkiaan Grand Slam -kilpailussa on tarjolla Suomen mittakaavassa kaikkien aikojen suurin palkintopotti, yli 40 000 euroa, ja kilpailun taso tulee varmasti olemaan kova, pohtii SeaHorse Weekin kilpailunjohtaja Mia Maukonen. Hangon lisäksi sarjaa kilpaillaan Tampereella, Ypäjällä ja Helsingissä.

Uuteen kilpailusarjaan etsittiin kokonaisuutena kiinnostavia kilpailupaikkoja, joissa sekä olosuhteissa että tunnelmassa on jotain erityistä.

– Hanko oli luonnollinen valinta, sillä se on ulkokauden parhaimpia kisoja - varsinainen helmi, taustoittaa kilpailusarjan taustatiimissä vaikuttava Tom Gordin.

– Meillä on Hangossa kerta kaikkiaan ainutlaatuiset puitteet korkeatasoisen esteratsastustapahtuman järjestämiseen. Kaikki kesäisen kaupunkimme palvelut ovat helposti kisavieraiden saavutettavissa ja moni kilpailija kertookin viettävänsä kisareissun yhteydessä taustajoukkoineen myös muutaman päivän lomaa Hangossa, Maukonen sanoo ja lisää:

– Meillä on myös aivan mahtava yleisö täällä, sitä ei korvaa mikään.

Yleisöllä on SeaHorse Weekiin vapaa pääsy kaikkina kilpailupäivinä ja kiinnostavaa ohjelmaa riittää aamusta iltaan.

– Esteratsastusta on helppo seurata, vaikka laji ei olisi entuudestaan tuttu. Lisäksi tulemme ilman muuta tänäkin vuonna rakentamaan suuren suosion saaneen keppihevosareenan puiston laidalle, Maukonen kertoo.

Viisipäiväinen SeaHorse Week kilpaillaan Hangon vanhalla jalkapallokentällä 22.-26.7.2020.

Mer läsning