Säsongsbästa av Sandblom som blev av med sitt finländska rekord

Ny tävling på söndag. Linda Sandbloms nästa tävling är i Karis. Bild: Lina Enlund

HIK-friidrotts Linda Sandblom stod för säsongens bästa hopp i Paavo Nurmi games på tisdagen och blev tvåa. Däremot innehöll tävlingen i Åbo ett hopp som betydde att Sandblom inte längre har finländskt rekord utomhus.

Linda Sandblom tävlade för andra gången den här utomhussäsongen på tisdagskvällen. För hennes del inleddes Paavo Nurmi games med ett lyckat hopp på 175 centimeter, men när det var dags för 179 centimeter behövde Sandblom två försök. 182 centimeter klarade hon av med sitt tredje hopp, men på 184 centimeter fick Sandblom det at stämma direkt.

Hon behövde endast ett försök och mäktade med säsongens bästa resultat så här långt. Det räckte till en andra plats.

– Det kändes bra i dag och löpningen fungerar bättre hela tiden. Visserligen var det endast min andra tävling, men jämfört med hur det var i Lahtis så var det här en bättre insats. Däremot är det klart att säsongen är lång, säger Sandblom.

Tävlingen vanns av Ella Junnila som hoppade 194 centimeter – med andra ord slog hon Sandbloms finländska utomhusrekord på 193 centimeter. Däremot är det fortfarande Sandblom som med sitt hopp på 191 centimeter har det finländska inomhusrekordet.

Sandblom tävlar nästa gång på söndag och då gör hon det i Karis.

– Efter det tävlar jag i Kuortane på midsommaren och jag kommer nog att mer eller mindre ha en tävling i veckan den här säsongen, även om det råkar vara två den här veckan.

Mer läsning