Sandblom sijoittui seitsemänneksi

Vastoinkäyminen. Lahden kisat päättyivät Linda Sandblomin osalta 176 sentin korkeuteen. Bild: VN-arkiv

HIK:n yleisurheilijoiden Linda Sandblom ylitti ainoastaan kaksi korkeutta keskiviikon GP-kisoissa Lahdessa. Hän sijoittui tuloksellaan seitsemänneksi.

Yleisurheilukausi jatkui viime keskiviikkona Motonet GP-sarjan osakilpailulla. Muun muassa HIK:n yleisurheilijoiden Linda Sandblom oli Lahdessa kisojen korkeatasoisen korkeushyppykilpailun johdosta. Naisten korkeuteen osallistuivat Sandblom lisäksi sekä Tampereen Pyrinnön Ella Junnila että Heta Tuuri Lahden Ahkerasta. Jessica Kähärä (Mikkelin Kilpa-Veikot) oli myös Lahdessa samoin kuin Sini Lällä Jyväskylän Kenttäurheilijoista.

Sandblom aloitti kilpailun ylittämällä ensimmäisellään 172 senttiä. 176 sentin korkeuden hän avasi pudotuksella, mutta toinen yritys onnistui. 179 sentin korkeudessa kaikki kolme yritystä kuitenkin päättyivät pudotukseen ja kisat olivat Sandblomin osalta ohi. Tulos riitti seitsemänteen sijaan.

– Tulos on surkea, vaikka samanaikaisesti tuntuu siltä kuin olisin edistynyt. Juoksu oli aiempaa parempi. Hyppy ei vain hienosta juoksusta huolimatta onnistunut muilta osin, sanoo Sandblom.

Hän kertoo myös, että hän viime viikosta alkaen on kärsinyt tulehtuneesta lannejänteestä, mikä johti siihen, että hän viikko sitten joutui perumaan osallistumisensa Jyväskylän kilpailuihin.

– Olen harjoitellut hyvin ja tällainen takaisku tuntuu pahalta. Toki tulokset ovat olleet tällä tasolla jo jonkin aikaa, mutta minusta tuntuu, että minulla on enemmän annettavaa. On turhauttavaa, kun sitä ei saa itsestä irti. Vaikka tavoite onkin, että kuntohuippu on elokuussa, olisi mukavaa saada näyttöjä tehdystä työstä.

Keskiviikon korkeushyppykilpailun voitti Ella Junnila 190 sentin ylityksellään. Jessica Kähärä sijoittui toiseksi 182 sentin tuloksella ja saman korkeuden ylittänyt Sini Lällä kolmanneksi.

Mer läsning