Sandblom rev på tredje höjden

Ingen medalj Linda Sandblom, som är den finländare som har hoppat högst inomhus, blev femte i FM. Bild: VN-arkiv

HIK-friidrotts Linda Sandblom blev femte i höjdhoppstävlingen i inomhus-FM. Hennes tävling tog slut på 179 centimeter.

På söndagseftermiddagen var det dags för höjdhoppstävlingen i inomhus-FM i Tammerfors och HIK-friidrotts Linda Sandblom deltog. Sandblom stod över på 164 centimeter, men behövde endast ett hopp för att klara av 169 centimeter. Också på 174 centimeter tog sig Sandblom över på första försöket.

Efter det gick däremot inte lika bra. Sandblom hade tre rivningar på 179 centimeter och tävlingen var över. Hennes resultat gav en femte plats.

– Min första tanke är att livet är orättvist, men så är det. Det är jobbigt när resultaten inte korrelerar med hur det känns. Samtidigt har jag ändrat på en del saker och även om det känns bra så tar det tid innan det fungerar, säger Sandblom.

Guldet gick till Laura Rautanen från Vilppujan Veikkoja som hoppade 185 centimeter vilket var lika högt som silvermedaljören Heta Tuuri (Lahden Ahkeraa) och bronsmedaljören Sini Lällä från Jyväskylän Kenttäurheilijoita. Dock hade Rautanen minst rivningar medan Lällä rev mera än Tuuri.

För Sandbloms del fortsätter året med en paus, men efterhand vänds blickarna mot utomhussäsongen. Dock är upplägget under våren än så länge aningen oklart.

– Jag har inte tänkt så långt ännu och det beror i huvudsak på att jag ville ta inomhussäsongen först och sedan fundera på vad som behövs. Formen är ändå bra fastän resultaten inte visar det. Men just nu hoppar jag bättre på träningarna än på tävlingarna och så brukar det inte vara, säger Linda Sandblom.

Mer läsning