Sandblom jaetulle viidennelle sijalle

Täysosuma jäi saavuttamatta. Linda Sandblom ei saanut hyppyään koottua Kuortaneella. Bild: Jesper Sundström

Naisten korkeushyppykilpailut Kuortaneella kisattiin vaativissa olosuhteissa, mikä näkyi myös tulostaululla. Esimerkiksi HIK:n yleisurheilijoiden Linda Sandblom ei oikein saanut hyppyään täsmäämään lauantaina.

Linda Sandblom aloitti lauantaisen kilpailun jättämällä 170 sentin korkeuden väliin, ja kun tuli aika yrittää 175 sentin ylitystä, hän epäonnistui ensimmäisessä hypyssään. Toinen yritys sujui paremmin ja Sandblom asetti tavoitteekseen 180 sentin ylityksen. Seurauksena oli kuitenkin kolme pudotusta ja kilpailu oli niiden myötä ohi hänen osaltaan.

– Alussa olin vaisu, mutta vähitellen alkoi tuntua paremmalta, vaikka se ei silti riittänytkään toisen korkeuden ylittämiseen. En juuri nyt tiedä, mitä sanoa. En tiedä, mikä meni pieleen, sanoo Sandblom.

Kilpailut ratkottiin ajoittain vaativissa sääolosuhteissa. Kolme osanottajaa jäi 175 senttimetriin – Ella Junnila keskeytti osallistumisensa ennen kolmatta hyppyään 180 senttimetristä ja Sini Lällä pudotti kolmesti samassa korkeudessa.

Tämä tarkoitti, että Sandblom jäi Lällän kanssa jaetulle viidennelle sijalle. Junnila sijoittui neljänneksi ylitettyään 175 senttiä ensimmäisellään. Heta Tuuri ylitti 180 senttiä, mikä riitti kolmanteen sijaan. Sama korkeus riitti toiseen sijaan Jessica Kähärälle, joka ylitti kaikki korkeudet ensimmäisellä yrityksellä 183 senttiin saakka. Ana Simic Kroatiasta voitti. Hän ylitti 190 sentin korkeuden.

– Tietysti voi sanoa, että sääolosuhteet olivat vaativat. On kuitenkin vaikea arvioida, miten paljon ne vaikuttivat. Ja edellytyksethän olivat kaikille samat. Nämä olivat sitä vastoin ylivoimaisesti kylmimmät kisat, joissa olen hypännyt tällä kaudella, toteaa Linda Sandblom.

Hänen kilpailunsa jatkuvat tulevana viikonloppuna lajikarnevaaleissa Lohjalla.

Mer läsning