Sandblom blev sjunde

Motgång. Linda Sandbloms tävling i Lahtis tog slut på 176 centimeter. Bild: VN-arkiv

HIK-friidrotts Linda Sandblom klarade endast två höjder i onsdagens GP-tävling i Lahtis. Det gav en sjunde plats.

Friidrottssäsongen fortsatte förra onsdagen med en deltävling i Motonet GP-serien. Bland annat HIK-friidrotts Linda Sandblom var i Lahtis med anledning av den högklassiga höjdhoppstävlingen. Utöver Sandblom var både Tampereen Pyrintös Ella Junnila och Heta Tuuri från Lahden Ahkera med. Men även Jessica Kähära (Mikkelin Kilpa-Veikot) var i Lahtis och det var också Jyväskylän Kenttäurheilijats Sini Lällä.

Sandblom inledde tävlingen med att genast klara 172 centimeter. På 176 centimeter öppnade hon med en rivning, men det andra försöket var lyckat. På 179 centimeter blev det dock tre rivningar och Sandbloms tävling var över. Resultatet räckte till en sjunde plats.

– Resultatet är åt skogen, men samtidigt känner jag att det gick framåt. Löpningen var bättre än tidigare, problemet var att det övriga inte hängde med den fina löpningen till trots, säger Sandblom.

Hon säger också att hon sedan förra veckan dragits med en inflammerad sena i höften, vilket gjorde att hon tvingades ställa in sitt deltagande i en tävling i Jyväskylä för en vecka sedan.

– Jag har tränat bra och det är jobbigt att det kom ett bakslag. Visserligen har resultaten varit på den här nivån en tid, men jag känner att jag har mera i mig och det är frustrerande att inte få ut allt. Fastän jag siktar på att toppa formen i augusti skulle det vara skönt att få belöning för arbetet.

Onsdagens höjdhoppstävling vanns av Ella Junnila som hoppade 190 centimeter. Jessica Kähärä blev andra med 182 centimeter och Sini Lällä, som hoppade lika högt, lade beslag på tredje platsen.

Mer läsning