Regatta sujui ilman suurempia ongelmia

Klassikko. Viime viikonloppuna kilpailtiin perinteinen Hangon Regatta. Bild: Jesper Sundström

Tämän vuoden Hangon Regatta on ohi. Sunnuntaina sää aiheutti hieman vaikeuksia ja kaikki lähtöjä ei voitu toteuttaa, mutta muuten asiat sujuivat suuremmilta osin suunnitellusti.

Normaaliin tapaan Hangon Regatta aloitettiin perjantaina ja kaksi päivää myöhemmin ratkaistiin viimeiset luokat. Kaikkia suunniteltuja lähtöjä ei kuitenkaan voitu sunnuntaina toteuttaa sääolosuhteiden vuoksi. Hangon purjehdusseuran kommodori Kalle Niemen mukaan ainoastaan ne lähdöt, jotka ratkaistiin lähellä rantaa, voitiin toteuttaa.

– Se on tietysti harmillista, mutta tällaista se voi purjehduksessa joskus olla. Lisäksi sunnuntain palkintojenjaon aikaan alkoi ukkosmyrsky. Sitä vastoin perjantaina ja lauantaina meillä ei ollut lähtöjen kanssa mitään vaikeuksia.

Kuten pitikin, oli yli 200 venettä ilmoittautunut itse regattaan ja yksi osanottajista oli kuutosten sarjassa kilpaillut Arvid Segercrantz. Yhdessä miehistönsä kanssa tuloksena oli 13. sija mainitussa luokassa.

Luokka missä muuten Henrik Tenström miehistöineen edustaen sekä Hangon purjehdusseuraa ja NJK:ta tuli toiseksi.

– Tavallisesti Hangon Regatta on kesämme tärkein kilpailu, mutta tänä vuonna eräs toinen kilpailu on tärkeämpi kuin Hangossa käytävä. Tarkoitan tietysti kuutosten MM-kisoja elokuun alussa, sanoo Segercrantz.

Kalle Niemi sanoo HSF:n myös kääntävän nyt katseet kohti MM:ää.

– Maanantaina illalla meillä on suunnittelukokous, missä keskustelemme MM-järjestelyistä. Meillä ei kilpailujen välissä ole taukoa, mutta jo tässä vaiheessa kaikki MM:ää ajatellen on suurimmalta osin kunnossa.

"Miellyttävä tapahtuma"

Hangon Regatta on yksi Suomen klassisimmista purjehduskilpailuista ja suurimmalle osalle kilpailijoista on enemmän tai vähemmän pakko palata Hankoon joka kesä. Myös Segercrantz korostaa, että on tärkeää kilpailla regatassa ja laskee olleensa mukana noin kymmenessä kilpailussa.

– Tätä voi hyvällä syyllä kutsua nautittavaksi kilpailuksi. Hangon Regatan yhteisö on myös miellyttävä.

Myös Niemi toteaa yhteisöllisyyden ja tunnelman olleen hyvän Itäsatamassa, mikä normaaliin tapaan toimi kilpailukeskuksena.

Aina palaava. Erik Aikala otti osaa regattaan 70. kerran ja se huomioitiin sunnuntaina. Bild: Privat

– Emme huomanneet, että mikään olisi poikennut aikaisemmasta ja kaikki tuntuivat viihtyvän satamassa. Ja vaikka sää aiheutti omansa, ymmärsivät kaikki, että se ei ollut kenenkään vika. Lisäksi purjehtijat ovat tottuneet, että sää ei aina ole paras mahdollinen.

70. kerta

Sunnuntain palkintojenjaon yhteydessä järjestäjät huomioivat myös Erik Aikalan, joka otti osaa regattaan 70. kerran. Tänä vuonna Aikala kilpaili kansanvenesarjassa ja voitti sen yhdessä Antti Metsän ja Mikko Takalan kanssa.

Mer läsning