Tehtaanniemen asemakaavamuutos palautettiin valmisteluun

Jatkoa seuraa. Hangon ympäristölautakunta päätti palauttaaTehtaanniemelle laaditun kaavaehdotuksen. Bild: HT/Arkisto

Hangon ympäristölautakunta päätti palauttaa Tehtaanniemen asemakaavamuutoksen, koska selvityksiä pidettiin puutteellisina.

Hangon ympäristölautakunta kokoontui viime torstaina keskustellakseen muun muassa Tehtaanniemen tulevaisuudesta. Suunniteltu hotellihanke on puhuttanut paljon viimeisen vuoden aikana ja ympäristölautakunta on useaan otteeseen kieltäytynyt myöntämästä poikkeamislupaa Tehtaanniemelle.

Kaupunginhallitus päätti aiemmin tänä vuonna, että alueelle laaditaan uusi asemakaava. HL kirjoitti vähän aikaa sitten kesällä tehdystä kaavoitustyöstä. Prosessi on käsittänyt myös hankolaisten mahdollisuuden esittää mielipiteensä alueesta ja sen kehittämisestä.

– Mielipiteitä on esitetty muun muassa liikenne- ja paikoitusjärjestelyistä, uimahuoneen saavutettavuudesta ja Merikadun säilyttämisestä kävelykatuna, sanoi Hangon kaupungingeodeetti Kukka-Maaria Luukkonen tuolloin.

Ympäristölautakunta käsitteli viime torstaina laadittua ehdotusta Tehtaanniemen asemakaavamuutokseksi. Esitys oli, että kaavaluonnos lähetettäisiin kaupunginhallitukselle. Lautakunnan puheenjohtaja Björn Peltonen (RKP) kertoo kuitenkin, että asia palautettiin valmisteluun.

– Selvityksistä puuttui joitakin asioita, mikä johti siihen, että lautakunta päätti palauttaa asian valmisteluun. Emme halua, että tehdään virheitä. Viranhaltijoiden on nyt tehtävä tarvittavat muutokset mahdollisimman pikaisesti.

Mer läsning