Pullonkaula on saatava pois ja vihannesosasto tilavammaksi – K-kauppaa kunnostetaan

Uudistetaan. Tina ja Mikael Rajamäki kertovat, että kunnostustoimenpiteitä on suunniteltu syksystä alkaen. Työt saadaan päätökseen muutamassa viikossa. Bild: Harald Grönstrand

K-supermarketissa tulee olemaan jonkin aikaa sekavaa. Myymälän ulkonäkö päivitetään, ja sisääntulon yhteyteen saadaan lisää tilaa.

K-supermarketin kunnostustyöt käynnistyivät maanantaina. Yksi tavoite on, että myymälän sisääntulon yhteyteen ja vihannesosastolle saadaan lisää tilaa. Tämä järjestyy hyllyjä siirtämällä.

– Toivomme, ettei tämä häiritse pahasti asiakkaita. Tällä viikolla siirrämme pakastealtaat ja maalaamme seinät. Ensi viikolla vuorossa ovat keskilattia ja sisustus, kertoo myymälän kauppias Tina Rajamäki.

Hän ja kauppias Mikael Rajamäki ovat suunnitelleet kunnostustöitä syksystä alkaen. Ne toteutetaan juuri nyt, kun menossa ei ole mikään huippukausi.

– Sisustuksemme on neljän ja puolen vuoden ikäinen. Tulemme tekemään pieniä korjauksia, sanoo Mikael Rajamäki.

Muutos, jonka asiakkaat tulevat heti huomaamaan uudistetussa myymälässä, on vihannesosastolle johtavan portin korvaaminen puolta leveämmällä portilla. Itse vihannesosastolle saadaan myös lisää tilaa ja leipätiskin hyllyt uusitaan. Lisäksi osastojen väliin tulee uusi lihahylly itse pakatulle lihalle.

– Mutta vanha liha- ja kalatiski tulee silti säilymään, Tina vakuuttaa.

Hyllyjä siirretään

Jotta vihannesosastolle saadaan lisää tilaa, hyllyjä siirretään nyt lähemmäs toisiaan.

– Mutta olemme testanneet, että niiden väliin mahtuu kaksi ostoskärryä. On tärkeätä, että sisääntulon yhteyteen saadaan lisää tilaa, emmekä usko, että käytävät käyvät ahtaiksi, toteaa Mikael.

Tuleva viikko tulee olemaan sekavin myymälässä. Silloin tehdään muun muassa hitsaustöitä ja uusitaan viemäri. Seuraavalla viikolla vuorossa ovat osastojen teippaukset ja kyltitykset. Niiden uusiminen liittyy ketjun logouudistukseen.

– Lisäksi saamme pienen uutuuden. Saamme appelsiinituoremehukoneen, Mikael kertoo.