Pullan tuoksu valloittaa Itäsataman

Pulla Bussi seisoo Helkama-talon edustalla niin pitkään syksyllä kuin asiakkaita riittää. Kuvassa Cindy Halén. Bild: Mia Berg-Lundqvist

Pulla Bussi seisoo pysäköitynä Helkama-talon piha-alueella. Vastaleivotun leivän tuoksu tulee leviämään täältä koko kesän – ja ehkä jonkin aikaa myös syksyllä.

Vihreä Pulla Bussi - Bulleri Buss´n on seissyt reilun viikon päivät pysäköitynä niin kutsutun Helkama-talon nurmikolla Itäsataman kupeessa. Pieni Kotileipomo Karjaalta on avannut puistoon kesäkahvilan.

– Olen oleskellut paljon Hangossa nuorempana, joten on mukavaa saada tehdä tällainen juttu, sanoo Pienen Kotileipomon omistaja Jan Samuelsson.

Kaikki alkoi sattumalta. Samuelsson on aina pitänyt autojen korjailemisesta ja etsi nyt uuttaa korjauskohdetta, kun silmiin osui Blocket-sivustolla Ruotsissa myynnissä ollut vanha asuntoauto. Jan Samuelsson näki tässä mahdollisuuden tuunata autosta niin kutsuttu tapahtuma-auto, jolla hän voisi kierrellä iltatoreilla ja vastaavissa tapahtumissa.

Hän teki tuolloin melko huonokuntoisesta autosta tarjouksen ja ajoi sen kotiin Ruotsista verstaalleen Karjaalle. 
Sitten alkoi suunnittelu ja rakentaminen. Se oli hauskaa kaiken aikaa, mutta kun korona tuli kuvioon kävi aiheelliseksi hieman lisätä intensiteettiä.

– Oivalsin nimittäin, että tulisimme tarvitsemaan autoa suunnittelemaani nopeammin, Samuelsson kertoo.

Makeata ja suolaista

Koska useimmat tapahtumat ovat tänä kesänä jäissä, kiinteän paikan etsiminen kesäkahvila Pulla Bussille kävi sen sijaan ajankohtaiseksi. Auto seisoo nyt parkissa Costacalidan maa-alueella, mikä ei ole mikään sattuma. Jan Samuelsson on nimittäin Costacalidaa nykyisin pyörittävien Forsmanin veljesten Max ja Marc hyvä ystävä. Tarjolla tulee olemaan sekä suolaista että makeata purtavaa.

– Tila estää tietysti meitä tuomasta myyntiin täysin samaa valikoimaa kuin Karjaan kahvilassa. Toivomme myös voivamme tarjoilla kevyempiä lounaita kesällä, sanoo Samuelsson.

Pulla Bussi seisoo niin pitkään Itäsatamassa kuin asiakkaita riittää.

Mer läsning