Poliisin Hangon toimipisteen tulevaisuus on epävarma

Osäkert. Polisens verksamhetsställe i Hangö ska flytta, men rykten om en nedläggning går heta.Bild: VN-arkiv/Johan Kvarnström

HL:n lähteiden mukaan poliisin Hangon toimipistettä uhkaa sulkeminen. Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vs. poliisipäällikkö Jarmo Pitkämäki vakuuttaa kuitenkin, että kyse on ainoastaan muutosta.

Hangossa oli ennen poliisiasema. Tänään poliisilla on kaupungissa vain toimipiste, jota käytetään lähinnä lepopaikkana ja vähäisiin toimistotöihin poliisin partioidessa Hangossa. Hangonlehden lähteiden mukaan Hanko nyt kuitenkin saattaa menettää toimipisteensä.

Poliisin Hangon toimipiste on virastotalossa ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksen vs. poliisipäällikkö Jarmo Pitkämäki sanoo, ettei toimipistettä ole tarkoitus sulkea. Se tulee ainoastaan siirtymään toisiin tiloihin.

– Ehdottomasti ei. Tämä ei ole mikään lopullinen päätös. Asia on käsittelyssä. Tilat ovat liian suuret. Siksi niistä halutaan muuttaa pois. Emme tiedä vielä, minne toimipiste muuttaa. Muutto ajankohtaistuu vasta, kun lopullinen päätös on tehty. Aikaisintaan kuuden kuukauden kuluttua.

Sulkeminen ei siis ole ajankohtainen?

– Ei. Kaupungissa tulee olemaan edelleen toimipiste. Se toimii poliisien tukipisteenä heidän ollessaan siellä, ja sellainen on oltava käytettävissä.

Pitkämäki sanoo, että pelastuslaitoksen kanssa käydään neuvotteluja Hangon tiloja koskevasta yhteistyöstä.

– En voi sanoa paljoakaan enempää kuin, että asia on työn alla.

"Meiltä viedään kaikki täältä Hangosta"

Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell on myös kuullut huhuja poliisien toimipisteen sulkemisesta.

– Poliisin toimintaa Hangossa on supistettu useassa vaiheessa. Tilanne on siitä syystä selkeästi huonontunut, vaikka meille on luvattu, ettei näin kävisi. Miltei kaikki valtiolliset viranomaiset ovat lähteneet täältä – meiltä viedään kaikki.

Strandell sanoo, että mahdollinen toimipisteen sulkeminen olisi ollut kaupungille erittäin paha asia.

– Partiointi olisi käynyt Hangossa satunnaisemmaksi. Sillä olisi ollut erittäin kielteinen vaikutus asukkaiden turvallisuuteen. Poliisi on läsnä, vaikka kenenkään kiinteä toimipaikka ei ole enää täällä. Kyltillä, jossa lukee "poliisi" on suuri merkitys.

Kaupunginjohtaja asennoituu kriittisesti myös toimipisteen muuttoon. Poliisin tilat sijaitsevat nyt kaupungin ydinkeskustassa. Jos toimipiste siirtyy pelastuslaitoksen yhteyteen, se sijaitsee sivussa.

– Poliisi muuttuu Hangossa näkymättömäksi. Lisäksi olen ymmärtänyt, ettei pelastuslaitos ole kovin innoissaan tilojen jakamisesta poliisin kanssa. Saa nähdä, miten käy.

Raaseporin poliisi ei ollut tavoitettavissa kommentteja varten.