Poikkeuksellinen 
urheilukesä 


Kukaan ei toistaiseksi oikeastaan tiedä, minkälaiselta urheilukesä tulee näyttämään Hangossa. Se on joka tapauksessa selvää, että se tulee olemaan poikkeuksellinen.
Ja paljon tulee puuttumaan.

Jo nyt on selvää, ettei Hangon regattaa järjestetä. Myös Sea Horse Week on peruttu, samoin kuin Itämeri maraton.


Kaikki johtuu tietenkin riehuvasta koronaepidemiasta. Kaikkien oli vain hyväksyttävä tosiasiat, kun pääministeri Sanna Marin ilmoitti viikko sitten, että kaikki yli 500 osanottajaa houkuttelevat tapahtumat on kielletty 31. heinäkuuta saakka. Sea Horse Weekin kilpailunjohtaja Mia Maukonen totesi, ettei siinä vaiheessa ollut muita vaihtoehtoja kuin perua kilpailut.


Järjestelijöiden kannalta on tietysti ikävää, ettei kilpailuja voida toteuttaa suunnitelmien mukaisesti, mutta peruuntuneet tapahtumat vaikuttava myös muihin kuin asianosaisiin yhdistyksiin. Esimerkiksi Maukonen tiesi, että hotellit ja huvilat oli varattu enemmän tai vähemmän täyteen Sea Horse Weekin ajaksi.


Tenniksen osalta yhtä rajuja päätöksiä ei ole vielä tehty, eikä 500 hengen rajoitus ole tenniskilpailujen suhteen ylitsepääsemätön este. Mutta kilpailuthan eivät tule silläkään rintamalla kyseeseen niin kauan kuin enintään kymmenen hengen kokoontumiset ovat sallittuja. Ja kansainvälisten kilpailujen järjestämistä ajatellen myös rajojen ylittämisoikeus on luonnollisesti yksi edellytys. Mietittävää siis riittää myös tenniskesän suhteen.


Järjestävien yhdistysten ja kaupungin näkyvyyden kannalta on tietysti sääli, että klassiset suuret tapahtumat perutaan, vaikkakin todennäköisesti vain yhden vuoden osalta. Urheilussa käydään samanaikaisesti kamppailua myös täysin käytännön tasolla.


Eikä kyse ole vähiten junioreista. Esimerkiksi käsipallokausi sai äkkilopun, eikä kukaan myöskään tiedä vielä, milloin taas pelataan jalkapalloa tai järjestetään yleisurheilukilpailuja. Ja samalla olisi pystyttävä pitämään kiinnostusta yllä kriisin ajan. FC HIK on pyrkinyt aktivoimaan junnupelaajiaan sosiaaliseen mediaan laitetuilla videoklipeillä, joissa neuvotaan, miten pelaajat voivat harjoitella omatoimisesti tai jonkun ystävän kanssa. Tällaiset ratkaisut voivat kantaa pitkälle.

Thomas Sundström Nyhetschef

Mer läsning