Peter Pan och kapten Krook är valda

Huvudroller. Walter Wilkman och Edward Friis delar på rollen som Peter Pan i sommar. Kapten Krook gestaltas av Karri Kaksonen. Bild: Chris Senn

Både nybörjare och scenvana finns med i sommarens uppsättning av Peter Pan på Raseborgs sommarteater. Också två Hangöpojkar står på scenen.

Rollen som Peter Pan delas av Edward Friis från Antskog och Walter Wilkman från Ingå. Edward, 12, och Walter, 11, är båda debutanter på Raseborgsscenen. De kommer att spela huvudrollen tio föreställningar var.

Koreografin är det som på förhand känns svårast för pojkarna, som båda sysslar med musik och idrott på sin fritid.

I rollen som Kapten Krook får vi se Karri Kaksonen från Esbo.

– Det känns helt underbart att äntligen få stå på Raseborgs sommarteaters scen, säger Kaksonen.

Musikalen är en berättelse om en pojke som kan flyga med hjälp av älvstoft och genom att tänka lyckliga tankar och som vägrar bli vuxen. Pjäsen baserar sig på J. M. Barries bok, dramatiserad av Anna Simberg och Sven Sid utifrån J. P. Westrups översättning. Sångtexterna är gjorda av Lars Huldén och musiken av Sven Sid och Mika Siekkinen. Manus är bearbetat och anpassat för Raseborgs utescen.

Många nya ansikten

Ensemblen består av 25 amatörskådespelare, av vilka en stor del är med för första gången. Som regissör för produktionen verkar Tom "Riddo" Ridberg från Pargas.

På rollistan finns också två Hangöpojkar.

John Voutila, numera bosatt i Ekenäs, är något av en veteran i sammanhanget.

– Jag har varit med sedan år 2009, antingen som funktionär eller i någon roll, med en paus då jag gick militären, säger han. Voutila har också utbildat sig till dramainstruktör. Han ses i rollen som Bill Jukes.

En yngre förmåga är Noel Närhi, 12 år, som tidigare medverkat i Centralskolans uppsättning av Lejonkungen, i rollen som Scary. I sommar ser vi honom i rollen som Tootles.

Kapellmästare är Oscar Fagerudd som med en fempersoners orkester står för musiken. Koreograf är Annatuuli Saine, scenograf Minna Ihalainen och som kostymör verkar Saara Kantanen. Premiär blir det 25 juni.

Mer läsning