Personalen är ny och konceptet har finslipats – Casino satsar på en fräsch nystart

Ivriga. Företagaren Timo Ojanaho och Casinos nya köksmästare Joakim Jormanainen ser fram emot säsongen. Bild: Harald Grönstrand

Efter fjolsäsongen hoppas företagaren Timo Ojanaho på en fräsch start för Casino. Den förra säsongen gick inte helt som planerat, men nu går man in för en ny säsong med flaggan i topp.

– Förra säsongen var en utmaning och jag är inte helt nöjd. Vi tappade bollen, men i alla fall fick vi byggnaden renoverad och i skick, säger Timo Ojanaho.

Han tog över som företagare för Casino inför fjolsommaren. Han sticker inte under stol med att allt inte gick som planerat, men inför årets säsong börjar man nästan från noll. Hela personalen är ny, man har anställt en ny köksmästare Joakim Jormanainen och maten ska vara ett av trumfkorten på Casino.

– Vi ska inte göra om samma misstag igen, och jag har gett kocken fria händer i köket. Eller ja, han får inte göra pizza eller hamburgare, det finns det andra ställen för i Hangö säger Ojanaho.

Joakim Jormanainen berättar att menyn tar avstamp i det klassiska franska köket. Det kommer att finnas en hel del kött och fisk, men man har också satsat på det vegetariska utbudet.

– Maten ska vara fräsch och det ska finnas något för alla, säger Jormanainen.

Satsar på samarbete

Förutom maten satsar man också på många evenemang under sommaren. Flera privata evenemang som bröllop är redan bokade, men man kommer också att ordna en hel del spelningar under sommaren.

– Vi ordnar dem i samarbete med andra arrangörer. Vi har också samarbeten med många andra företag i Hangö för att kunna erbjuda olika lösningar för alla, säger Ojanaho.

Han nämner ändå vissa utmaningar med Casino. Till exempel ser lokalen så gott som tom ut trots att den har 200 personer i sig och det har varit svårt att få ut mat i tid till alla gäster.

– Men vi ska få en jämnare ström med maten genom att ha förrätten och efterrätten som buffé medan huvudrätten kommer till bordet.

Och på gården planerar Ojanaho ordna gratiskonserter på sommaren. Tanken är att man ska ha ett utskänkningsområde på gården där besökare kan vistas medan de lyssnar på konserterna.

Hur är det med bryggan ni ville bygga vid stranden?

– För tillfället ligger det projektet och flyter. Det är svårt att säga var det ligger just nu, säger Ojanaho.

Vill se fler Hangöbor i personalen

Grundpersonalen på Casino kommer att vara 10 personer, och under högsäsongen räknar Ojanaho med att ha 25–30 anställda på restaurangen.

– Men vi skulle gärna se fler Hangöbor i vår personal, framför allt de som arbetar i salen borde vara Hangöbor, säger Ojanaho.

Casinos säsong inleds den 1 maj.