Pelaajamäärien kasvattaminen FC HIK:n työlistalla

Uusi hallitus. Mikael Österlund, Mauri Forsblom, Aki Wiinamäki, Harry Ojala, Kristian Järvinen, Mikael Alopaeus. Bild: Mauri Forsblom

Hikkenillä oli kaudella 2019 viisi juniorijoukkuetta, joissa pelaajia oli yhteensä noin 80. Uusi johtokunta vahvisti ensimmäisessä kokouksessaan pelaajamäärän lisäämisen olevan yksi tärkeimmistä painopistealueista.

FC HIK valitsi marraskuun lopun syyskokouksessaan seuralle uuden johtokunnan.

Tulevana vuonna FC HIK:ä johtaa Mauri Forsblom (puheenjohtaja), Kristian Järvinen, Mikael Alopaeus, Harry Ojala, Aki Wiinamäki ja Mikael Österlund.

Forsblom, Alopaeus, Ojala ja Österlund ovat uusia tässä tehtävässä, kun taas Wiinamäki ja Järvinen olivat jo kuluneella kaudella FC HIK:n johtokunnassa.

FC HIK:n edustusjoukkue nousi syksyllä 2018 Kolmoseen, mutta putosi kauden 2019 päätteeksi takaisin Neloseen.

Joukkue vaihtoi valmentajaa kesken kauden, kun Mats Nyström korvattiin Magnus Hellströmillä ja Tommy Björkqvistillä. Syyskaudella joukkue nosti pelillistä tasoaan, mutta muutama niukka tappio ratkaisupeleissä sinetöi sarjasta putoamisen. Hellström ja Björkqvist jatkavat tulevalla kaudella FC HIK:n edustusjoukkueen valmentajina.

- Haluamme, että hankolaisilla lapsilla, tytöillä sekä pojilla, on jatkossakin mahdollisuus harrastaa jalkapalloa kotikaupungissaan. Hikken järjesti marraskuussa lapsille jalkapallokoulun ja paikalla oli 30 innokasta. Se on selvä viesti seuralle, että hankolaiset lapset haluavat pelata jalkapalloa. Meidän velvollisuutena on järjestää kaikille halukkaille siihen mahdollisuus, tuore puheenjohtaja Mauri Forsblom pohtii.

Nuorten pelaajien määrän kasvattamisen ohella Hikkenin lähivuosien toiminnan pääpainopisteet liittyvät seuraorganisaation ja -strategian kehittämiseen, edustusjoukkueen toimintaedellytysten parantamiseen, Itämeri Cupin kasvattamiseen, viestintään sekä seuratoimijoiden ja valmentajien kouluttamiseen. Koulutus pyritään järjestämään sekä sisäisesti että yhdessä Suomen Palloliiton Etelän alueen kanssa.

- Palloliiton organisaatio muuttuu vuoden vaihteessa. Vanhat 12 piiriä poistuvat ja tilalle tulee neljä aluetta. Eteläiselle alueelle haetaan tällä hetkellä päätoimista seurakehittäjää, joten liitossa panostetaan entistä enemmän seurojen taustoissa työskentelevien koulutukseen. Haluamme olla mukana alusta asti uuden seurakehittäjän listalla, Forsblom toteaa.

- Kun seuraorganisaatio on tarpeeksi vahvalla pohjalla, uskomme saavamme lajin pariin uusia harrastajia sekä toimijoita. Tavoitteena on tehdä Hikkenistä seura, johon on helppo tulla ja jossa viihtyy.

Mer läsning