Östersjö Port jagar friska vindar

Gästhamn. Östersjö Ports styrelse vill att gästhamnen ska få en vassare image. Förhoppningarna riktas mot bolagets nya vd, Jonas Slotte. Bild: Lina Enlund

Efter fjorton år som vd fick Niklas Rosvall stiga åt sidan. Styrelsen började leta efter en ny vd i februari i år.

– Vi vill ge aktieägarna och hamngästerna en superservice, säger Kimmo Mäkipeska, styrelsemedlem i Östersjö Port Ab.

För att kunna skapa ett ännu starkare varumärke och bli ännu attraktivare som gästhamn såg bolagets styrelse ett vd-byte som nödvändigt. Niklas Rosvall hade drivit bolaget under fjorton år.

– I slutet av förra året kom styrelsen överens med Niklas Rosvall om att han skulle sluta. I februari började vi söka ny vd, säger Kimmo Mäkipeska.

Av 45 ansökningar föll valet på Jonas Slotte, som tog över vd-jobbet den 1 juni.

Vilka förväntningar har styrelsen på honom?

– Vi vill ha en vd som jobbar mot vårt mål att kunna erbjuda aktieägarna och hamngästerna den bästa möjliga upplevelsen. Vi vill bli bättre och få en starkare image, säger Kimmo Mäkipeska.

– Jag var nyligen i Nagu och måste säga att konkurrensen är hård. Man måste vara jäkla bra, säger han och tillägger att aktiebolaget Östersjö Port har en stabil ekonomi och har därför alla förutsättningar att bli den bästa gästhamnen i landet.

– Ekonomin är inte problemet, utan det är kundservicen vi måste bli bättre på.

Hur har aktieägarna reagerat på vd-bytet?

– En del har visat missnöje, men största delen har varit nöjda, säger han och förklarar att Niklas Rosvall har vänner bland aktieägarna och att de gärna hade velat att han skulle få fortsätta som vd.

Några exakta uppgifter på aktieägarnas uppfattning om vd-bytet har styrelsen inte.

VN ringde Niklas Rosvall för att fråga hur han ser på att inte få fortsätta som vd:

– Jag har drivit bolaget i fjorton år. Arbetsrollens art har ändrat med åren. Nu tar Jonas Slotte över som vd. Mer än så vill jag inte kommentera, säger Niklas Rosvall.

Mer läsning