On kehitettävä uusia ratkaisuja

Alueen suurin hevosurheilutapahtuma on käynnissä. Seahorse Week houkuttelee vierailijoita koko alueelta ja tapahtuma on hyvin tunnettu hevosihmisten keskuudessa koko Suomessa.

Järjestelyjen takana on paljon työtä, joista suuri osa on tehty samanaikaisesti Hangon tallin normaalin toiminnan kanssa. Ainoa tapa millä tämä pystytään toteuttamaan, on suuri omistautuminen ja talkootyö.

Sama koskee lähes kaikkia järjestettäviä suuria tapahtumia, sekä Hangossa että kansallisesti. Regatan takana on lukuisia työtunteja, jonka vapaaehtoiset tekevät hyvässä ja pahassa. Sama koskee kuutosten MM-kisoja, Le Petit festivaalia ja kaikkia muita niitä lukuisia tapahtumia, joita Hangossa järjestetään.

Joten jos Hangon Pride festivaali pitää tauon kanssajärjestäjien puutteesta johtuen, on se ymmärrettävää. Lyhyestä historiastaan huolimatta tapahtuma on pidetty, mutta jos ei löydy mielenkiintoa olla mukana ja pitää lankoja käsissä, ei ole muutakaan vaihtoehtoa kuin pitää taukoa.

Ongelma löytää ihmisiä, jotka sitoutuvat auttamaan tapahtuman toteuttamisessa, ei ole mitään uutta. Lukemattomat yhdistykset ovat maassamme yrittäneet jo pitkään nuorentaa jäsenistönsä keski-ikää ja vaikka ne, jotka yhdistyksessä vielä ovat, auttavat mielellään, on entistä vähemmän ihmisiä, jotka voivat antaa aikaansa silloin kun sitä tarvitaan.

Brankiksen toiminta on yksi esimerkki tästä ilmiöstä. Huolimatta siitä, että valtaosa hankolaisista haluaa nähdä talossa toimintaa, hyvin harvat haluavat auttaa ja järjestää tai kehittää toimintaa. Syksyllä Brankiksen keskustelutilaisuudessa yksi osallistujista huudahti, että kaikki, mitä Brankiksen selviytymiseen tarvitaan, on yksi tulisielu.

Mutta nämä tulisielut ovat maassamme uhanalainen joukko, ja se on ollut sitä jo pitkään. Enää ei löydy henkilöitä, jotka ryhtyvät toimeen hyvässä ja pahassa. Talkoohengen aikakausi on lähellä loppuaan, lukuun ottamatta taloyhtiöitä, jotka haluavat siivota yhtiön yhteisen pihan joka syksy tai kevät.

Niissä tapauksissa motivaatio on myös toisenlainen, yhtiö säästää nimittäin rahaa, kun kaikki auttavat. Taloudelliset syyt saavat kaikki mukaan.

Tapahtuman järjestäminen talkoovoimalla on nykyisin riski. Tulisielu tai ei, jos Hanko Pride ei ensi vuodeksi löydä uusia ratkaisuja, valuu tapahtuma hiekkaan.

Mer läsning