"Olen pettynyt päätökseen"

Kato. Keittiöhenkilökunnasta joudutaan vähentämään kolmekymmentä prosenttia ja tarjoilupuolella viisikymmentä prosenttia työntekijöistä, sanoo Nixu Knichter. Bild: HT-ARKIV

Ravintolatoiminnasta saatiin tiistaina päätös, että ravintolat voidaan avata 1. kesäkuuta. Alkoholin myynti on kuitenkin lopetettava viimeistään kello 22 ja ovet suljettava kello 23.

– Olen pettynyt päätökseen. Miksei hallitus voi luottaa ravintoloiden omistajien, henkilökunnan ja asiakkaiden kykyyn ajatella itse, sanoo Kaj-Eric "Nixu" Knichter, jonka yrityksiä ovat Café Lillan, Ravintola Makasiini ja kahvila Neljän Tuulen Tupa Hangossa.

Hänen pettymyksensä hallituksen päätökseen on ilmeinen. Hän on turhautunut ohjeista ja rajoituksista. Sääntö, että ravintoloissa saa olla käytössä vain puolet normaalista asiakaspaikkamäärästä merkitsee, että Makasiinin sisätilojen paikkamäärä kutistuu sadasta viiteenkymmeneen.

Pakko sulkea ravintolat viimeistään kello 23 ja lopettaa alkoholitarjoilu viimeistään kello 22 tarkoittaa, että Makasiinin toisesta kattauksesta on luovuttava.

– Entä mikä logiikka piilee siinä, etteivät asiakaspaikkarajoitukset koske terasseja? Onko tartuntavaara pienempi ulkoterassilla? Mikä on ulkoterassin määritelmä? hän tiedustelee.

Hän ymmärtää, että yökerhoissa helposti syntyy tungosta. Mutta ravintoloiden pitäisi hänestä voida saada olla auki pidempään kuin 23:een.

Hänellä on nyt edessään rankka, mutta pakollinen tehtävä soittaa työntekijöille ja selittää tilanne:

– Keittiöhenkilökunnasta joudutaan vähentämään kolmekymmentä prosenttia ja tarjoilupuolelta viisikymmentä prosenttia työntekijöistä.

Hän toteaa, että tämä on kova isku kaikille ravintola-alan työntekijöille ja säälii heitä ja kaikkia nuoria, jotka nyt jäävät ilman kesätyöpaikkaa.

Knichter ennustaa, että varhaiset sulkemisajat johtavat myös siihen, että muusikoilla tulee olemaan vaikeuksia saada keikkoja, koska yökerhot ovat kiinni ja yöelämä kuollutta.

– He tulevat menettämään toimeentulonsa lähes kokonaan.

Hän oli toivonut, että hallitus olisi hyödyntänyt mahdollisuutta alueellisiin ratkaisuihin ja kyseenalaistaa sen, että samat ohjeistukset koskevat koko maata.

Mer läsning